понеділок, 30 вересня 2019 р.

Сьогодні День пам'яті святих Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, тому в цей день дівчата з такими іменами святкують іменини, день ангела.


Історія свята
За переказами, на початку ІІ століття в Римі жила праведна християнка на ім'я Софія, у якої було три доньки, їх у перекладі з грецької на старослов'янську мову звали Віра, Надія, Любов. Мати виховувала доньок у вірі та християнській вірі, про що дізнався імператор Адріан. І тут почалися гоніння сім'ї через їхню віру. Він погрожував дівчатам, але вони від свого не відступилися. Тоді імператор наказав піддати доньок Софії жорстоким тортурам, а потім стратив їх на очах у нещасної матері. , розповідає  УНІАН.
На момент смерті Вірі було 12 років, Надії – 10, а Любові – лише 9 років. Вбита горем мати Софія померла через три дні на могилі своїх доньок
Значення імен Віра, Надія, Любов і Софія
 Значення імен Віра, Надія і Любов очевидні - це віра у все світле, добре і гарне, служіння Богу; надія на краще; любов до ближнього свого. А ім'я Софія означає мудрість.
Віри, Надії, Любові та Софії: що не можна робити в це свято
В цей день жінкам не рекомендується нічого робити вдома і на городі. Під забороною в це свято і будь-які застілля, адже привід у свята трагічний. Також категорично забороняється проводити вінчання і весілля. Не слід сваритися у День Віри, Надії, Любові та Софії, адже в цей день вся погана енергія обов'язково повертається.