Сьогодні субота, вихідний. А ми
пропонуємо Вам перевірені
і гарантовано вдалі рецепти консервованого перцю. Це просто універсальні страви: чудово смакують і в салатах, і до гарніру, і у якості
закуски. В них зберігаються
первинні натуральні смаки літніх овочів, які взимку створюватимуть Вам теплу атмосферу та смачний
настрій.
Болгарський перець у
томатному соусі
Інгредієнти
болгарський
перець - 3 кг
помідори -1,5 кг
олія - 1 склянка
оцет 9% - 80 мл
цукор - 1 ст.
ложка
сіль - 2
ст. ложки
лавровий лист, перець
Спосіб приготування
Помідори вимити, перебрати та змолоти у блендері або
м’ясорубці на пюре. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння. Додати
олію, сіль, цукор, оцет, спеції.
Перець промити, очистити від насіння, видалити плодоніжки, порізати
поздовжніми смужками.
Покласти у киплячий помідоровий соус, довести до кипіння.
Варити 25 хвилин.
Розкласти у стерильні банки (вимиті та висушені) та одразу ж
закатати.
Перевернути догори дном, вкрити теплим щільним сукном та
залишити до повного вистигання.
Лечо з солодкого
перцю
Інгредієнти
помідори - 6 кг
болгарський
перець - 4 кг
цукор - 300 г
олія - 100 г
сіль - 4
ст. ложки
Спосіб приготування
Помідори і перець порізати великими кільцями, пересипати
цукром з сіллю, додати олію, варити 20 хв, одразу закрутити, не стерилізуючи.
Болгарський перець
маринований
Інгредієнти
болгарський
перець - 2 кг
вода - 2 літри
оцет 9 % - 1
склянка
цукор - 1
склянка цукру
мед - 2 ст
ложки
сіль - 2 ст ложки
чорний перець горошком
часник
Спосіб приготування
Перець помити, видалити плодоніжки, розрізати кожну перчинку
вздовж на 4-6 частин.
З води, цукру, оцту, солі та меду зварити маринад.
Залити киплячим маринадом порізаний перець і дати
постояти 10 хвилин, щоб розм’як.
У підготовлені 0,5-літрові банки покласти по 4 горошини перцю і 1 зубку часнику, зверху
викладати шматочки перцю, залити маринадом по вінця, накрити кришками.
Стерилізувати 0,5-літрові банки з перцем 7 хвилин і
закатати.
Перці фаршировані
капустою
Інгредієнти
болгарський
перець
лавровий листок
запашний перець.
На 1 кг капусти
0,5 скл. 5-відсоткового оцту
Для маринаду: на 1
л води
1 ст. ложка солі
оцет 5% -
півсклянки
(кип’ятити 1 хв).
Спосіб приготування
Капусту нашинкувати, посипати сіллю, залити оцтом, настояти
24 год, потім віджати сік і додати кмин.
Перці помити, почистити, бланшувати в киплячій воді протягом
3–5 хв, дати стекти воді, нафарширувати капустою, укласти в банки, додати
лавровий листок і 2 зерна запашного перцю, залити гарячим маринадом на 2 см нижче шийки, накрити підготовленими
кришками і стерилізувати: банки ємністю 0,5 л – 25–30 хв; 1 л – 35–40 хв.
Після стерилізації банки закрутити.
Перець для
фарширування взимку
Інгредієнти
болгарський перець
- 5 кг
цукор
сіль
оцет 9%
лавровий лист
чорний перець горошком.
Спосіб приготування
Різнокольоровий (
зелений, червоний і жовтий) перець помити, відрізати хвостики і вийняти
насіння, залишивши плоди цілими.
Скласти у 3-літрові банки, у кожну банку додати по 1 ст.
ложці оцту, солі і цукру, залити в банки окріп, накрити кришками і
стерилізувати у киплячій воді протягом 7 хв.
Банки вийняти і закрутити кришки.