субота, 5 жовтня 2019 р.

Смачно по суботах. Консервуємо солодкий перець


Сьогодні субота, вихідний. А ми пропонуємо Вам перевірені і гарантовано вдалі рецепти консервованого перцю. Це  просто універсальні страви: чудово смакують і в салатах, і до гарніру, і у якості закуски. В них зберігаються первинні натуральні смаки літніх овочів, які взимку створюватимуть Вам теплу атмосферу та смачний настрій.

Болгарський перець у томатному соусі
Інгредієнти
болгарський перець - 3 кг 
помідори -1,5 кг
олія - 1 склянка 
оцет 9% - 80 мл 
цукор - 1 ст. ложка
сіль - 2 ст. ложки 
лавровий лист, перець
Спосіб приготування
 Помідори вимити, перебрати та змолоти у блендері або м’ясорубці на пюре. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння. Додати олію, сіль, цукор, оцет, спеції.
Перець промити, очистити від насіння, видалити плодоніжки, порізати поздовжніми смужками.
Покласти у киплячий помідоровий соус, довести до кипіння. Варити 25 хвилин.
Розкласти у стерильні банки (вимиті та висушені) та одразу ж закатати.
Перевернути догори дном, вкрити теплим щільним сукном та залишити до повного вистигання.

Лечо з солодкого перцю
Інгредієнти
помідори - 6 кг
болгарський перець - 4 кг 
цукор -  300 г
олія - 100 г
сіль - 4 ст. ложки
Спосіб приготування 
Помідори і перець порізати великими кільцями, пересипати цукром з сіллю, додати олію, варити 20 хв, одразу закрутити, не стерилізуючи.

Болгарський перець маринований
Інгредієнти

болгарський перець - 2 кг 
 вода - 2 літри 
оцет 9 % - 1 склянка 
цукор - 1 склянка цукру
мед - 2 ст ложки 
сіль - 2 ст ложки 
чорний перець горошком
часник
Спосіб приготування
Перець помити, видалити плодоніжки, розрізати кожну перчинку вздовж на 4-6 частин.
З води, цукру, оцту, солі та меду зварити маринад.
Залити киплячим маринадом порізаний перець і дати постояти 10 хвилин, щоб розм’як.
У підготовлені 0,5-літрові банки покласти по 4 горошини перцю і 1 зубку часнику, зверху викладати шматочки перцю, залити маринадом по вінця, накрити кришками.
Стерилізувати 0,5-літрові банки з перцем 7 хвилин і закатати.

Перці фаршировані капустою
Інгредієнти
болгарський перець
лавровий листок
запашний перець.
На 1 кг капусти
40 г чистої кухонної солі
0,5 скл. 5-відсоткового оцту
2 г кмину.
Для маринаду: на 1 л води
1 ст. ложка солі
оцет 5% - півсклянки
(кип’ятити 1 хв).
 Спосіб приготування
Капусту нашинкувати, посипати сіллю, залити оцтом, настояти 24 год, потім  віджати сік і додати кмин.
Перці помити, почистити, бланшувати в киплячій воді протягом 3–5 хв, дати стекти воді, нафарширувати капустою, укласти в банки, додати лавровий листок і 2 зерна запашного перцю, залити гарячим маринадом на 2 см нижче шийки, накрити підготовленими кришками і стерилізувати: банки ємністю 0,5 л – 25–30 хв; 1 л – 35–40 хв.
Після стерилізації банки  закрутити. 

Перець для фарширування взимку

Інгредієнти
болгарський перець - 5 кг 
цукор
сіль
оцет 9% 
лавровий лист
чорний перець горошком.
 Спосіб приготування
Різнокольоровий ( зелений, червоний і жовтий) перець помити, відрізати хвостики і вийняти насіння, залишивши плоди цілими.
Скласти у 3-літрові банки, у кожну банку додати по 1 ст. ложці оцту, солі і цукру, залити в банки окріп, накрити кришками і стерилізувати у киплячій воді протягом 7 хв.
Банки вийняти і закрутити кришки.