вівторок, 12 листопада 2019 р.

Увага! Навчальна програма з розвитку навичок підприємництва в Донецькій та Запорізькій областях уздовж узбережжя Азовського моря






                   Програма ООН із відновлення та розбудови миру, за фінансової підтримки Європейського Союзу проведе 10 п’ятиденних бізнес-тренінгів з розвитку навичок підприємництва.
Мета навчальної програми – зміцнення потенціалу і посилення підприємницької діяльності внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення Донецькій та Запорізькій областях уздовж узбережжя Азовського моря.
Тренінги сприяють досягненню таких цілей:
 розширення знань учасників про те, як розпочати бізнес в Україні, які є перспективні сфери ділової  активності в цільових регіонах і які є переваги самозайнятості/підприємництва;
 вдосконалення навичок учасників щодо розробки бізнес-плану, реєстрації та ведення підприємницької  діяльності та ефективного управління бізнесом відповідно до вимог чинного законодавства України.
Чого ми намагаємося досягти:
 навчити учасників, як розпочати, відновити або розширити свій бізнес; створити бізнес-план;
 ознайомити з перспективними сферами ділової активності в цільових регіонах;  допомогти у набутті навичок, необхідних для доступу до грантів і кредитів, що надаються різними фінансовими установами та програмами технічної допомоги в цільових регіонах. 
Хто може стати учасником тренінгу: 
особи, які офіційно проживають у Мангушському, Волноваському, Нікольському районах і місті Маріуполь Донецької області (території, що контролюються урядом України) та в Бердянському, Більмацькому, Гуляйпільському, Мелітопольському, Оріхівському, Токмацькому, Якимівському, Приморському, Приазовському районах та містах Бердянськ, Токмак і Мелітополь Запорізької області: мешканці місцевих громад, а також внутрішньо переміщені особи (ВПО), які зареєстровані у вказаних районах та населених пунктах;
 навчання буде корисне особам, які розглядають можливість створення, відновлення чи розвитку підприємницької діяльності та планують подаватися на конкурс бізнес-грантів (інформація про умови та особливості чергової програми малих грантів буде оприлюднена на офіційному веб-сайті ПРООН ua.undp.org).
Участь у тренінгах – безкоштовна
Програма ООН із відновлення та розбудови миру повністю відшкодовує - на період навчання - видатки на проїзд, забезпечення житла (за потребою), харчування, роздаткові навчальні матеріали.
Кількість учасників кожного тренінгу –20 осіб.
Уся навчальна програма охопить більше 200 учасників.
Населені пункти, в яких будуть проведені тренінги: Донецька область: Маріуполь. Запорізька область: Бердянськ, Мелітополь, Приморськ, Токмак.
Терміни проведення тренінгів: листопад-грудень 2019 року.
Реєстрація на сторінці «Навчальна програма з розвитку навичок підприємництва» у Facebook.
Контакти відповідальних осіб:
Асистент навчальної програми Надія Стець – (099) 553 65 70, (096) 550 94 76, vpo.study@gmail.com
Координатор Програми ООН із відновлення та розбудови миру в Донецькій та Запорізькій областях, Євген Бурлака – (050) 353 09 75, yevhen.burlaka@undp.org
Учасників, які будуть відібрані для участі в тренінгу, поінформують про місце і час початку тренінгів, а також про інші організаційно-технічні питання щонайменше за 3 дні до їхнього початку.
Виконавцем навчальної програми є ТзОВ «АйКю Холдинг».
Довідка: Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (UN Women), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO). Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії. В рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру з 2015 року на сході України надаються малі бізнес-гранти на створення, відновлення та розвиток ММСП. Метою програми є економічне відновлення регіонів, що постраждали від конфлікту, підтримка підприємництва, сприяння працевлаштуванню та підвищення спроможності ВПО і місцевого населення до самостійної генерації доходів. Загалом, за час існування програми, гранти було надано на реалізацію 649 бізнес-проектів, завдяки яким створено більше двох тисяч робочих місць. 7,5 тисяч людей пройшли тренінги з навичок підприємництва, підвищення кваліфікації та розвитку бізнесу. В цілому ж, в рамках різних активностей Програми ООН із відновлення та розбудови миру було створено майже 3,5 тис робочих місць в 8 регіонах України. В 2020-2021 Програма ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки ЄС продовжуватиме на конкурсній основі надавати бізнес-гранти до 6,5 тис. євро на старт, відновлення та розвиток ММСП місцевим мешканцям і ВПО в Мангушському, Волноваському, Нікольському районах і місті Маріуполь Донецької області, Бердянському, Більмацькому, Оріхівському, Гуляйпільському, Якимівському, Приморському, Приазовському районах та містах Бердянськ, Токмак і Мелітополь Запорізької області. Бізнеси мають бути створені в одному з пріоритетних секторів економіки, перелік яких буде опубліковано під час оголошення грантових конкурсів.