середа, 13 листопада 2019 р.

В Україні заборонили популярні ліки від кашлю і не тільки


Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками відповідним
розпорядженням заборонила продавати і застосовувати німецький препарат від кашлю «Флавамед».
Як  передає Час Пік, заборона стосується всіх серій розчину від кашлю «Флавамед» (розчин оральний, 15 мг / 5 мл по 100 мл № 1 з мірною ложкою), виробництва Берлін-Хемі АГ, Німеччина.
Аптеки повинні вилучити з продажу розчин «Флавамед»  і повернути його постачальнику або передати на утилізацію.
Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила продавати і використовувати два ін'єкційних препарати -  антибіотик «Цефтриаксон»  і аненстетік «Лідокаїн-Дарниця». 
Відповідні розпорядження були видані Держлікслужбою .Причинами тимчасової заборони обох препаратів вказана смерть пацієнта при застосуванні зазначених медикаментів.
В Україні також заборонили продавати і застосовувати лікарський препарат Риніт, який використовується при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Забороняється реалізація, зберігання і застосування всіх серій препарату Риніт, таблетки, вкриті оболонкою 150 мг по 10 таблеток у Стрипі; по 1 або 10 стрипів у картонній коробці, виробництва КУСУМ ХЕЛТХКЕР ПВТ ЛТД, Індія.
Відзначається, що виробник відкликає зазначений препарат з ринку України. У зв'язку з цим аптекам наказано вилучити препарат Риніт з обороту, повернути його виробнику / постачальнику або передати на утилізацію / знищення.
Під заборону в Україні потрапив препарат «Артра», що  допомагає відновлювати хрящову
тканину і зменшує біль у суглобах.
Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками видала розпорядження, яким забороняється реалізація, застосування і зберігання всіх серій препарату артра таблетки, вкриті плівковою оболонкою, по 120 таблеток у контейнері (баночці), по 1 контейнеру (баночці) у пачці, виробництва Юніфарм Інк., США.
Як вказується в розпорядженні, ці ліки реалізовувалиося, але не були зареєстровані в Україні. Аптеки повинні знищити даний препарат.