пʼятниця, 7 лютого 2020 р.

Україна і Токмак в об’єктиві Сергія Локоткова


У Токмацькому міському краєзнавчому музеї відкрилася фотовиставка Сергія Локоткова.
Він – людина творча, директор Токмацької дитячої музичної школи, музикант і співак. А своє першою фотовиставкою розкрив іще одну творчу грань, своє хобі – фотографію.  
Виставка, яку токмачанам презентував Сергій Локотков, складається із декількох експозицій. У кожній з них розміщені світлини з мальовничими краєвидами нашої прекрасної України.


- Минулого літа ми з сім`єю здійснили давню мрію і вирушили у  подорож Україною.  На автомобілі ми проїхали понад три тисячі кілометрів, були на Західній Україні, у Львові, Карпатах. Все побачене намагалися сфотографувати. А вже вдома, переглядаючи фото з подорожі, ми зрозуміли, яка наша країна гарна. І, що  цією красою, зображеною  на фото, треба ділитись, - розповів Сергій Локотков про ідею відкриття фотовиставки.
Кожна його фоторобота – це своєрідний шматочок нашої України. Тут зображені і мальовничі пейзажі карпатських полонин, озеро Синевир, водоспад Шипіт. 










Є світлини з краєвидами Львова, Полтавщини, Запорізького краю і Токмака.
- Фотографи мене зрозуміють: Токмак зняти дуже важко. Бо якщо побачиш щось гарне, то обов’язково цю красу зіпсують або сміттєві баки, або купа дротів, або щось поламане. Але  все ж таки те, що ми сприймаємо у нашому місті як щось буденне, насправді – це гарні місця Токмака, - зазначив Сергій Локотков, презентуючи відвідувачам виставки фото з краєвидами Токмака.
-  Ми маємо чудову країну, нею треба подорожувати, її треба дивитися, знімати і берегти. Україну не можна не любити! - резюмував свій виступ автор виставки.
А щоб додати церемонії відкриття фотовиставки українського колориту, Сергій Локотков виконав на гітарі відому українську мелодію, танго  «Гуцулка Ксеня». 
Вона стала подарунком і токмачанкам, які завітали на виставку, і Ксеніям, які того дня відзначали свій День янгола.
Людмила АРМАН,
Михайло АРМАН, фото