Шановні любителі готувати, прихильники нашої кулінарної
рубрики. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепти страв, до складу яких входять овочі
і фрукти, що володіють антиоксидантними
властивостями, зміцнюють імунну систему
та підвищують опірність організму до
вірусних захворювань. Ці корисні, вітамінні страви, імбирний чай не тільки порадують вас оригінальним і
вишуканим смаком, а й допоможуть захистити організм від коронавірусу, зменшити
ризик захворювання на цю смертельно - небезпечну вірусну хворобу.
Вітамінний салат з
фруктами, медом і лікером
Інгредієнти
грейпфрут – 1 шт
яблуко – 1
шт
банан – 1
шт
ківі – 2 шт
родзинок – 50 г
мед - 1,5
ст. ложки
лікер - 2 ст. ложки
лимонний сок - 1
ст. ложка
зелень м’яти.
Спосіб приготування
Родзинки залити окропом і лишити на 5 хвилин, потім воду
злити.
Яблуко, банан, ківі і м’якоть грейпфрута порізати кубиками,
з’єднати, додати родзинки, перемішати.
Лимонний сік з’єднати з медом і лікером, перемішати, полити
фрукти.
Прикрасити листочками м’яти.
Щоб салат виглядав ефектніше, його можна подати у шкірочках
від грейпфрута. Для цього у плоду потрібно на 3 сантиметри зрізати верхівку, а
м’якоть обережно вийняти ложкою.
Салат з червоної
капусти
Інгредієнти
капуста
білокачання - 1 шт
червона капустина
- 1 шт
кукурудза
консервована - 400 грамів
йогурт - 100
грамів
морква – 2 шт
піжонська гірчиця
- 1 ст ложка
яблучний оцет - 1
ст ложка
цукор - 3
ч ложки
сіль - 1/2
ч ложки
пучок зелені
мелений чорний перець.
Спосіб приготування
Червону і
білокачанну капусту промити, порізати і трішки розім’яти щоб вона пустила свій
сік і стала м’якшою. Але не сильно, щоб залишилась хрусткою.
Моркву почистити, промити і натерти на крупній тертці.
Натуральний йогурт або сметану перемішати з діжонською
гірчицею, цукром, меленим чорним перцем, сіллю, яблучним оцтом до однорідної
консистенції.
У капусту додати моркву, кукурудзу і подрібнену зелень,
ретельно перемішати.
Додати в салат приготований соус, добре вимішати.
Подавати, прикрасивши гілочкою свіжої зелені
Салат з пекінської
капусти, буряка і апельсина
Інгредієнти
пекінська капуста
- 1 головка
невеликі
буряки – 2 шт
апельсин – 1 шт
горіхи - 1
ст. ложка
сік четвертини лимона
олія - 2
ст. ложки
сіль,
цукор,
чорний
перець до смаку.
Спосіб приготування
Відварити буряки до готовності, порізати кружальцями.
Капусту тоненько пошаткувати.
Апельсин почистити, розділити на дольки, кожну очистити від
плівочок і розрізати навпіл.
Приготувати заправку. Олію, лимонний сік, сіль, цукор та перець помістити в банку, щільно
закрутити кришку і добре потрусити, щоб усі інгредієнти змішалися.
На тарілку викласти пошатковану капусту, потім кружальця
буряка, зверху дольки апельсина. Полити заправкою, посипати горішками.
Бананово-ягідний
смузі з імбиром
Інгредієнти
банан – 1
шт
заморожені
ягоди – 1 склянка
мед - 1 ст
ложка
тертий корінь
імбиря - 1 ст ложка
1/2 склянки води.
Спосіб приготування
Банан очистити, розламати руками на кілька частин і покласти
у блендер.
Ягоди (чудово смакує полуниця і чорниця) трішки
розморозити, але не до кінця, щоб не витік весь сік. Покласти ягоди у блендер,
додати мед, тертий імбир і трохи води.
Збити напій до однорідного стану.
Налити смузі у склянку і одразу ж спожити.
Чай з імбиром і лимоном
Інгредієнти
лимон – половина
свіжий корінь імбиру
- величиною 3-3,5 см
вода — 1,5 літра.
Спосіб приготування
З імбиру зняти шкірку, а сам корінь нарізати тонкими
слайдами. Лимон помити, обдати гарячою водою, після чого нарізати кружечками.
Закип’ятити воду. В чайник для
заварювання додати слайси імбиру,
кружечка лимона. Після залити окропом і
накрити кришкою. Через 15 хвилин ароматний чай можна розлити по чашках. Для
поліпшення смакових якостей можна додавати цукор, мед.