пʼятницю, 20 березня 2020 р.

Через коронавірус кабмін ввів надзвичайну ситуацію в Києві і двох областях


Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram повідомив, що Кабінет міністрів України вирішив ввести режим надзвичайної ситуації в Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.
Відповідні рішення були ухвалені 20 березня регіональними комісіями з питань ТЕБ і НС і націлені на протидію поширенню коронавірусу.
- Жодних нових обмежень наразі не передбачається. Режим надзвичайної ситуації покликаний мобілізувати зусилля для боротьби з поширенням COVID-19, – сказано в повідомленні.
Надзвичайна ситуація передбачає режим максимальної готовності до небезпеки,  координацію всіх зусиль для забезпечення безпеки. Всі системи повинні бути напоготові, влада повинна організувати штаби та інформувати населення. Такий режим може вводитися на рівні місцевої влади.
Надзвичайний стан може ввести своїм указом лише президент, а затвердити -  Верховна Рада України. Цей режим передбачає комендантську годину, тотальну перевірку документів, обмеження роботи ЗМІ та інше.
Як повідомляє OBOZREVATEL:
раніше режим надзвичайної ситуації вже був введений в Житомирській та Чернівецькій областях.
А 18 березня його ввели в Київській області.  Так місцева влада сподівається утримати під контролем небезпечний коронавірус.
Тим часом джерело в Офісі президента заявило, що в разі потреби влада може продовжити загальнонаціональний карантин до 16 квітня, а також ввести в країні надзвичайний стан.