середа, 1 квітня 2020 р.

Офіційно. Умови щодо відновлення роботи ринків Токмака з 2 квітня. Рішення комісії ТЕБ та НС


РІШЕННЯ МІСЦЕВОЇ КОМІСІЇ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ВІД 01.04.2020 № 9
1. Дозволити роботу ринків м. Токмак з 02.04.2020 р. за умови виконання наступних умов карантинних заходів:
 1.1 адміністрації ринків м. Токмак:
1.1.1 визначити та надати торгівельні місця фізичним особам-підприємцям для торгівлі товарами, які дозволені постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) з забезпеченням відстані не менш як 3 м. між місцями торгівлі;
1.1.2 в день отримання повідомлення про наміри зайнятися торгівельною діяльністю, до 10.30 год. повідомляти до КНП Токмацького ЦПМСД ТМР анкетні дані осіб, що мають наміри займатися торгівельною діяльністю. У разі отримання з КНП Токмацького ЦПМСД ТМР відомостей, що серед зазначених вище осіб є представники групи ризику (хворі, контактні, перебували впродовж останніх 14 днів за кордоном), таким особам не надавати торгівельні місця.
1.1.3 перед наданням дозволу на торгівельну діяльність, під розпис ознайомити фізичних осіб-підприємців з вимогами місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.04.2020 № 9 та відповідальністю, що передбачена ст. 44-3 КУпАП та ст. 325 КК України.
1.1.4 щоденно, перед початком роботи, проводити термометрію працівників та продавців (до придбання адміністрацією ринку безконтактного вимірювального прибору температури тіла людини – термометрію з застосування персонального вимірувального засобу особи, після придбання  безконтактного вимірювального прибору – безконтактну термометрію в адміністрації ринку).
1.1.5  запровадити журнал обліку, в якому працівники та продавці зобов’язані щоденно, під особистий підпис зазначати стан свого здоров’я.
1.1.6              вбиральні на території ринків мають бути забезпечені антисептичними засобами, милом, паперовими рушниками та обов’язкова наявність протічної води.
1.1.7 забезпечити знаходження на ринку не більше одного відвідувача на 20 м. кв. м. торгівельної площі.
1.1.8 про невиконання вимог фізичними особами-підприємцями, зазначеними в п. 1.2 рішення зазначеного протоколу, терміново:
- повідомляти до Токмацького ВП Пологівського ГУНП в Запорізькій області;
- припинити надання торгівельного місця зазначеній особі.
     1.1.9  не допускати покупців на територію ринку без засобів індивідуального захисту.

1.2 фізичним особам-підприємцям, що займаються торгівельною діяльністю, під особисту відповідальність, під час роботи на території ринків м. Токмак суворо дотримуватись наступних вимог:
1.2.1 до 10.00 год. за день, до початку зайняття торгівельною діяльністю, повідомляти адміністрацію ринку про свої наміри, в повідомленні надавати анкетні дані осіб (П.І.Б., дата народження, дом. адреса), що будуть працювати.
1.2.2 перед отриманням дозволу на торгівельну діяльність, під особистий розпис ознайомитися з рішенням місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.04.2020 № 9 та відповідальністю, що передбачена ст. 44-3 КупАП та ст. 325 КК України.  
1.2.3 Перед початком роботи, щоденно:
- в журналі обліку, що знаходиться в адміністрації ринку, під особистий підпис зазначати відомості про стан свого здоров’я;
- до придбання адміністрацією ринку безконтактного вимірювального прибору температури тіла людини, пройти термометрію з застосування персонального вимірувального засобу в адміністрації ринку, а після придбання  безконтактного вимірювального прибору - пройти термометрію в адміністрації ринку.
1.2.4 заборонити продавцям, які є особами групи ризику (хворі, контактні, перебували впродовж останніх 14 днів за кордоном) здійснювати  торгівельну діяльність.
1.2.5 рекомендувати працівникам літнього віку не займатись торгівельною діяльністю.
1.2.6 забезпечити ретельне прибирання та дезінфекцію двічі на день торгівельного місця та прилеглої території (під час робочого дня), посиленне прибирання та дезінфекцію перед робочим днем та після робочого дня;
1.2.7 забезпечити відсутність скупчення людей, мінімальна відстань між покупцями повинна становити 1,5 м.
1.2.8 всі працівники повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту: маски, перчатки, антисептичні засоби, паріодичність заміни яких здійснювати відповідно до вимог чинного законодавства.  
1.2.9 всі продавці повинні використовувати поліетиленові одноразові рукавиці поверх латексних/нітрилових, які замінювати після контакту з речами інших осіб.
1.2.10 весь товар має бути захищений пластиком або поліетиленом .
1.2.11 поряд з робочим місцем, мають бути розміщені станції гігієни рук.

2. КНП Токмацького ЦПМСД ТМР, в день отримання списку осіб, що мають наміри зайнятись торгівельною діяльністю, звірити з даними осіб групи ризику (хворі, контактні, прибули з інших країн) та до 11.30 повідомити до адміністрації ринків м. Токмак про наявність-відсутність у зазначених списках представників групи ризику.

3. Відділу з питань НС, ЦЗН, ВПО та МР виконокму ТМР розробити пам’ятки та попереджувальні листки, для ознайомлення фізичних осіб-підприємців.