середу, 1 квітня 2020 р.

Термінова новина. У Токмаку відновить роботу міський ринок з торгівлею лише дозволеної групи товарів.


Таке рішення прийнято на  засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Токмак, що відбулося сьогодні під головуванням міського голови Ігоря Котелевського.




У  рішенні комісії з питань ТЕБ та НС,  за яке проголосували 10 із 16 присутніх членів зазначено, що відновлення роботи ринку в умовах карантину через коронавірус можливе за умови суворого дотримання Постанови головного санітарного лікаря України та виконання низки профілактичних та протівоепідемічних заходів.
Із завтрашнього дня  на міському ринку можна торгувати продуктами харчування ( у тому числі м’ясом) , засобами гігієни,  ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами, агрохімікатами, насінням та садовими матеріалами.
При цьому підприємці повинні за день до здійснення торгівлі до 10.00 повідомити про свій намір директора ринка Олександа Шпагіна.
Після отримання відповідного дозволу перед початком роботи продавці повинні проходити термометрію. Також вони повинні забезпечити захист продуктів харчовою плівкою, дотримуватися дистанції не менше 1,5 м від покупців, користуватися рукавичками та  масками, проводити прибирання з дезінфікуючими препаратами двічі на день, дезінфікувати прилеглу до торгового місця територію та ін.
На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м.Токмак, де були присутні підприємці з ринку, також було зазначено, що у разі виявлення у нашому місті випадків захворювання на COVID-19, міський ринок буде закрито негайно.
Людмила АРМАН,
фото авторки