середу, 1 квітня 2020 р.

Підприємці невдоволені: Чому у Токмаку відкривати міський ринок не поспішають


В Україні дозволили відкрити продуктові ринки. Відповідну постанову головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка було  опубліковано на сайті відомства учора.
Міністерство охорони здоров'я назвало умову для відкриття продуктових ринків на період карантину і наказало суворо дотримуватись певних обмежень.
  На час карантину ринки відкрили в Мелітополі,  Енергодарі, учора – у Камянці-Дніпровській.
 У Токмаку міський ринок закрито на карантин. Не мають змоги працювати і підприємці, чиї торгові точки з дозволеною групою товарів, розташовані на території ринку. І це обурює людей.
Сьогодні зранку вони організували збори просто неба і зажадали почути відповідь з перших вуст: чому, не дивлячись на дозвіл головного санітарного лікаря України , у Токмаку  міський ринок не відкривають.




- В умовах карантину дозволено відкривати продуктові ринки, а у нас ринок змішаний, - пояснив підприємцям директор міського ринку Олександр Шпагін.
Запрошений на збори завідувач Токмацького відділу Запорізького обласного лабораторного центру Микола Бажан розповів, що з  метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) при здійсненні торгівлі на ринках потрібно забезпечити можливість функціонування ринків тільки при дотриманні певних  вимог.
- Та ми це знаємо, - відрізали у відповідь підприємці, які були у захисних масках.
- Треба одягати маски – одягнемо. Рукавички – теж не проблема.  Дезінфекцію робочих місць робити будемо, - говорили люди…
Депутат міської ради Сергій Капінус запропонував відкрити міський ринок та  дозволити торгівлю дозволеною групою товарів. Він зазначив , що підприємці будуть дотримуватися карантинних заходів і заходів особистої гігієни,  готові одягати маски та рукавички під час торгівлі, дезінфікувати робочі поверхні, щоб уберегти від зараження коронавірусом і себе, і покупців.
 Міський голова Токмака Ігор Котелевський  зазначив, що міська влада робить все можливе аби  не допустити захворювань на коронавірус  серед токмачан і не дати COVID-19 розповсюдитися у нашому місті. Сьогодні задача усіх суворо дотримуватись умов карантину. Щодо питання відкриття міського ринку, то міський голова зазначив, що це питання буде розглянуто на сьогоднішньому засіданні  місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Токмак.
На цьому засіданні будуть присутні й представники міського ринку.
Людмила АРМАН
Михайло АРМАН,фото