понеділок, 27 квітня 2020 р.

Молодіжна рада Токмака провела вебінар на тему розбудови молодіжної політики в Україні


Сьогодні,  27 квітня відбулося он-лайн засідання членів Молодіжної ради Токмака. А гостем та спікером заходу став голова Національної молодіжної ради України Юліан Кріцак.




Темою зустрічі стала роль НМРУ в розбудові молодіжної політики України.
Як розповів Юліан Кріцак, Національна молодіжна рада України була створена у 2015 році провідними національними та міжнародними молодіжними організаціями. NYCUkraine – це унікальна платформа молодіжних організацій в Україні, для просування та захисту прав молоді по всій країні та на міжнародному рівні. 



В ході вебінару були розглянуті мета, структура та стратегічні пріоритети в роботі НМРУ.
Важливим досягненням було отримання статусу Національного координатора інформаційної платформи Евродеск в Україні.
Eurodesk являє собою мережу європейських та національних інформаційних центрів для молоді та тих, хто з ними пов'язаний.
Учасники молодіжного вебінару розглянули  ситуацію з молодіжним самоврядування по областях, взаємодію з осередками в Запорізькій області.
Під кінець зустрічі радник міського голови Токмака Наталія Криворучко,  голова Молодіжної ради Токмака  Софія Вовненко та члени молодіжки  розповіли, що зроблено за час існування Молодіжної ради в місті. А також кожен мав змогу висловити свої думки про майбутні молодіжні проекти і їх реалізацію у Токмаку.
Ось що написали про конференцію її учасники.
Софія Вовненко , голова Молодіжної ради Токмака, ЗЗСО №6:  "Конференція проходила у нестандартному форматі, що надало змогу відчути нові емоції. Правильно сісти перед телефоном - ще та наука. Сам "вебінар" був дуже корисний для мене, я здобула як нові знання, так і знайомство з головою НМРУ"
Валентин  Переверза, член Молодіжної ради Токмака, ЗЗСО №5:
"Завдяки презентації глобальності молодіжних рад по Україні ми відчули, що ми унікальні складові молодіжного механізму. Це мотивує на подальші зміни суспільства"

 Владислав Кошель, член Молодіжної ради Токмака, ЗЗСО №6:
"Було цікаво дізнатися про роботу організації, про її досягнення за 5 років, цілі та мрії. Я вірю, що майбутнє за молодіжною політикою, бо ми маємо свіжі ідеї та творчій підхід до речей. Також особисто мені було несподівано почути про просування НМРУ в маси ідей Цілей сталого розвитку до 2030 року від ООН. Згадується, як команда проєкту "Фіта" проводила уроки для учнів 6-х, 7-х, 9-го та 10-го класів ЗЗСО №6 на цю тему на початку навчального року. Отже, тепер я знаю, до чого треба прагнути нам як Молодіжній раді Токмака та сподіваюсь на співпрацю із НМРУ найближчим часом"
.
Михайло АРМАН,
член Молодіжної ради Токмака,
журналіст