Після Великодня
все навколо ожило. І так хочеться нарешті вирватися на природу, на шашлики. Але не можна: у країні через коронавірус запроваджено
карантин, відвідування парків і лісонасаджень заборонено. То які там пікніки,
які шашлики. Але, не впадайте у відчай! Пікнік можна влаштувати на балконі, а шашлик, м'ясо барбекю можна
приготувати на кухні, у духовці.
Все, що для цього потрібно – якісне свіже та гарно замариноване м’ясо, духовка,
і перевірені рецепти, які ми пропонуємо вам у цій добірці.
Інгредієнти
м'ясо свинина - 1 кг
картопля 8-10
шт
цибуля – 3 шт
приправа для
шашлика
лимон
газована вода
Спосіб приготування
М'ясо порізати
шматочками, цибулю почистити, нарізати кільцями. М'ясо і цибулю залити газованою водою, додати сік
лимона і приправу для шашлика.
Замаринувати на ніч. Картоплю почистити,
порізати на брусочки. Посолити, поперчити, викласти на змещене олією деко.
Замариновані шматочки м’яса вдягнути на металеві або дерев’яні шампури, попередньо вимочені у воді.
Покласти шашлики зверху на картоплю.
Поставити деко в розігріту духовку. Запікати близько 30 хв.
Коли верх шашликів зарум’яниться, перевернути кожен і продовжити запікати ще 30
хв.
Дістати з духовки. Викласти картоплю на широку таріль,
шашлики покласти зверху. Подавати з зеленю і соусом.
Реберця барбекю
Інгредієнти
свинячі реберця -
1,5 кг
соус барбекю - 1
склянка
паприка мелена - 1
ст ложка
кмин мелений - 1
ст ложка
чилі - 1 ч ложка
мелений чорний перець
сіль
Спосіб приготування
Перемішати мелений чорний перець, сіль, перець чилі, кмин та
паприку.
Реберця промити, відрізати плівку зі зворотнього боку і
натерти реберця сумішшю спецій. Найкраще реберця натерти спеціями за день до
смаження, або хоча б за декілька годин, щоб вони ввібрали всі аромати і смаки.
Підготовлені реберця загорнути у фольгу, покласти на
деко і поставити у розігріту духовку. Запікати
при температурі 180º близько години, потім перевернути на іншу сторону і
запікати ще годину.
Дістати з духовки, відкрити фольгу, змазати соусом барбекю і
запікати у відкритому вигляді ще 10 хвилин при температурі 225º.
Реберця порізати на окремі кісточки або на невеликі
шматочки і подавати зі свіжими овочами, печеною картоплею, або просто з
соусом.
Курячі стегенця в
йогурті
Інгредієнти
курячі стегна - 4 шт
часник - 3 зубці
йогурт - 200 мл
зелень
спеції
сіль до смаку.
Спосіб приготування
Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
Додати йогурт, дрібно посічену зелень, чорний мелений перець, сіль. Все добре
перемішати.
Залити стегенця отриманим соусом і поставити у холодильник на 1-3 години, щоб
замаринувалися.
Дістати стегенця, перекласти їх у глибоку, змащену жиром, форму
для запікання, залити маринадом і поставити в розігріту духовку на 1 годину.
Коли шкірочка підсмажиться до золотистого кольору, можна
вимикати духовку, стегенця готові.
Курячі крильця,
запечені у пиві
Інгредієнти
курячі крильця - 0,5 кг
пиво світле - 0,5
літра
часник
чорний мелений перець
сіль.
Спосіб приготування
Змішати сіль, перець і подрібнений часник. Утвореною сумішшю
натерти вимиті та почищені крильця. Залишити
їх на 1-2 години.
Після цього крильця
викласти у глибоку форму для запікання й залити їх пивом: воно має покрити
м’ясо на дві третини.
Запікати близько години при температурі 180-200 градусів.
Подавати готові крильця можна як самостійну закуску, або як
основну страву з овочами або рисом.