субота, 30 травня 2020 р.

Втрата. Токмак у сумі і скорботі


29 травня на 93-му  році  помер Василь Никифорович Ахрамєєв, Почесний житель Токмака, Почесний працівник міністерства важкого машинобудування СРСР, Заслужений машинобудівник України, колишній генеральний директор ВО « Південдизельмаш», кавалер ордена Леніна, двох  орденів Трудового Червоного Прапора.
Його ім'я носить житловий мікрорайон «Ахрамеевка», який був побудований під його керівництвом.

Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким Василя Никифоровича Ахрамеєва! Вічна світла пам'ять, - написав на своїй сторінці в соцмережі мер Токмака Ігор Котелевський.
Під повідомленням міського голови Токмака Ігоря Котелевського залишають свої співчуття жителі Токмака, друзі і знайомі Василя Ахрамеєва.
Дуже сумно! Пішла ціла епоха в житті нашого міста! Нам пощастило працювати в колективі під його, без перебільшення, мудрим керівництвом! Завдяки йому багато хто знає як треба працювати! Людина величезних здібностей і особистої скромності! Вічна світла пам'ять , - написав депутат Токмацької міської ради, колишній інженер-конструктор заводу імені Кірова  Олександр Хомічук.
Фаїна Благовіщенська Нехай про цю прекрасну людину, яка вміло керувала великим колективом, залишиться світла, добра память. Вічна пам'ять, царство небесне, хай земля буде пухом Василю Никифоровичу.
Світлана Федан  Вічна пам'ять ... Дуже багато зробив для нашого міста.
І це так. Саме за керівництва Василя Ахрамєєва  завод імені Кірова  став базовим на ВО «Південдизельмаш», містоутворюючим підприємством і безпосередньо вплинув на розвиток Токмака.
На початку 70-их за сприяння В.Ахрамєєва  у Токмаку виріс заводський  житловий мікрорайон з багатоповерховими будинками, дитсадками і школою, Палацом спорту. Цей мікрорайон вдячні токмачани  назвали на честь Василя Никифоровича  - Ахрамєєвка.
За керівництва Ахрамєєва у нас у місті діяли заводський Будинок культури, парк відпочинку з літнім кінотеатром, атракціонами, танцмайданчиком і естрадою.
Василя Никифоровича  Ахрамєєва поважали за порядність і  чесність, за працьовитість і  високий професіоналізм, за талант організатора, керівника і господарника. Адже скільки зробив для Токмака і дизелебудівного заводу він, ніхто ні до нього, ні після нього не зробив і не зробить…
Журналісти газети «Таврія»  сумують з приводу смерті Василя Никифоровича Ахрамєєва і висловлюють щирі співчуття його родині.