вівторок, 12 травня 2020 р.

Мільйон гривень на боротьбу з коронавірусом - допомога нардепа


Народний депутат України Павло Мельник в рамках боротьби з COVID-19 направив з фонду соціально-економічного розвитку  мільйон гривень на закупівлю обладнання для Токмацької та Веселівської лікарень.
Основний напрямок витрат - це покупка нових сучасних апаратів штучної вентиляції легенів або переносних рентген апаратів в Токмацьку та Веселівську лікарні. 
У Веселівській районній лікарні, де всього чотири апарати ШВЛ, за рахунок фонду соціально-економічного розвитку  з'явиться новий апарат ШВЛ експертного класу. А ще один апарат ШВЛ закуплять місцеві бізнесмени, які підтримали ініціативу  нардепа.
- Це ті гроші, за які раніше депутати ставили вікна і купували м'ячі. Зараз ми з головними лікарями Токмацької і Веселівської лікарень проводимо консультації щодо раціонального придбання медобладнання. У цих лікарнях є апарати штучної вентиляції легень, проте багато з них куплені більше 10 років тому. Апарати ШВЛ - в пріоритеті, однак зараз з постачанням від постачальників виникають проблеми. Залежно від моделі, ціна коливається від 300 000 і вище. До речі, Токмацька лікарня не тільки позначена як одна з опорних в області. Лікарняне містечко свого часу будувався як евакуаційний для жителів Енергодара. Там велика кількість місць, - розповів Павло Мельник.
За словами народного депутата, купівля обладнання для лікарень - внесок в майбутнє медицини. Переносний рентген апарат і апарат штучної вентиляції легенів  допоможуть не тільки в період пандемії.
- Коронавірус пройде, а обладнання буде служити роками. Я на зв'язку з кожним головою райдержадміністрації та майже з кожним головним лікарем районних лікарень. Мене вночі підніми, і я відповім: скільки в кожній лікарні нашого округу апаратів ШВЛ, скільки захисних костюмів для персоналу, - зізнається Павло Мельник.

Народний депутат також планує закупити пульсоксиметри в усі лікарні свого округу в достатній кількості.
- У 2009-2010 Запорізька область отримала апарати ШВЛ від американської компанії General Electric. В цьому році Україна скоммуніціровала з американською фірмою і домовилася про ремонт апаратів по всій країні.
Проведена інвентаризація всіх апаратів ШВЛ в лікарнях нашого округу. В Якимівці, завдяки моєму сприянню, апарат ШВЛ відправлений на ремонт представникам виробника в Києві. Очікуємо, що найближчим часом цей апарат почне функціонування в лікарні району, - розповів народний депутат Павло Мельник.
Нардеп-мажоритарник має намір в наступному місяці «вибити» ще мільйон гривень, який також буде спрямований на покупку сучасного медичного обладнання в іншому районі виборчого округу №81, куди входять Токмак і район, Приморський, Приазовський, Михайлівський, Веселівський і Якимівський райони.
- Ще до карантину почав активну роботу по залученню допомоги у вигляді медичного обладнання в лікарні округу з Канади. Сучасні ліжка з електроприводом ... спеціальне обладнання .... Поки карантин завадив. Але, впевнений, реалізуємо задумане.
Перші поставки медобладнання в рамках «мільйони на боротьбу з COVID-19» в окрузі очікуються після травневих свят, - розповів Павло Мельник журналістам газети «Таврія» під час свого перебування у Токмаку.