середа, 13 травня 2020 р.

Фото дня. Як Токмак оживає після коронавірусної «коми»


Після майже двох місяців від початку запровадження карантину Кабмін пом’якшив  деякі обмеження. І токмачани буквально висипали на вулицю, на свіже повітря, на прогулянки у парки і сквери.

У Токмаку відновили роботу заклади побутового обслуговування населення, перукарні, магазини промислових товарів, одягу та взуття, кіоск Преса, де тепер можна придбати свіжий номер газети «Таврія».


 Від учора, 12  травня запрацював міський ринок з продажу продуктів харчування. А сьогодні на ринку відкрилися й кіоски  промислової групи товарів.

На жаль, чимало громадян сприйняли послаблення карантину доволі легковажно: у громадських місцях, закладах торгівлі окремі відвідувачі перебувають без захисних масок, не дотримуються необхідної дистанції. Пом’якшення карантинних заходів, розроблені Кабінетом Міністрів України, не скасовували ці норми.
Залишаються без змін  заборони на роботу закладів розваг, дитячих садочків і шкіл.
Уряд також подовжив дію надзвичайної ситуації та обмеження на перетин державного кордону, лінії розмежування з окупованими територіями Донбасу та адміністративного кордону з  Кримом – поки що до 22 травня.
Михайло АРМАН,
Фото автора