неділя, 21 червня 2020 р.

Народний депутат Павло Мельник розпочав програму популяризації українських курортів! Фото і відео.


Цього року курортний сезон стартував пізніше, 10 червня, через введення Урядом України обмежувальних заходів, спричинених ризиками розповсюдження коронавірусної інфекції.
-Щодо безпечного відпочинку наших громадян та старту курортного сезону, мною ще у травні було спрямовано відповідне депутатське звернення до Прем’єр – міністра України. Результатом стало офіційне роз’яснення профільним Міністерством та внесені зміни до нормативно – правових актів. Це дозволило розпочати курортний сезон. Цей рік – чудова можливість розвивати українські курорти, - розповів народний депутат Павло Мельник.

Основним доходом місцевих бюджетів під час курортного сезону є надходження коштів від податків, що збираються з суб’єктів господарювання курортної сфери. Для місцевих мешканців робота цих підприємств - робочі місця, а для українських громадян – це можливість відпочити на українських курортах влітку 2020 року.
Разом з тим доходи від курортного сезону - це й великі надходження до державного бюджету, а для фінансової системи – це зменьшення відтоку валюти за кордон, що знижує тиск на курс гривні.
На стадії завершення будівництво дороги державного значення Василівка – Бердянськ, що надає можливість комфортно добратися нашим громадянам на відпочинок до курортів Азовського моря.
За словами головного санітарного лікаря Міністерства охорони здоров’я України, відпочинок на курортах Запорізької області є безпечним, а відпочинок на березі моря – зміцнює імунітет, що так важливо в умовах боротьби з розповсюдженням коронавірусної інфекції.
- Хочу додати, що мною спрямовано депутатське звернення до голови Запорізької обласної державної адміністрації щодо зниження вартості пасажирських перевезень до курортних населених пунктів Азовського моря. Відзначу, що Президентом України розпочато програму «Мандруй Україною», ми закликаємо всіх мандрувати Україною і запрошуємо відпочивати саме в Україні.
Сьогодні, 19 червня під час виступу у Верховній раді України я закликав усіх підтримувати вітчизняні курорти та запросив всіх українців відпочити цього літа у Приморську, завітати до Кирилівки та відвідати курорти Приазов'я.
Відпочивайте в Україні! – закликав народний депутат Павло Мельник.