пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Токмацька довгожителька приймала привітання


Відзначила свій поважний ювілей – 90-річчя - учасниця Другої світової війни, людина із великим трудовим і життєвим досвідом – Клавдія Костянтинівна Герасименко. Привітати старожилку приїхав міський голова Токмака Ігор Котелевський.

Життєвий шлях ювілярки був тяжким та тернистим. Народилася Клавдія Костянтинівна в с. Низяни Чернігівського району в сім’ї робітників. Батько рано пішов із життя, і у матері на руках залишилось троє малолітніх дітей. Тому з малих років доводилося працювати в колгоспі, де виготовляли шовк.
Спілкуючись з міським головою Ігорем Котелевським, ювілярка поділилася своїми спогадами про воєнні роки. Зі сльозами на очах жінка згадувала ті роки, коли у с. Низяни був розташований госпіталь, куди привозили поранених, лікарів не вистачало й тому ще юній дівчині довелося допомагати медсестрам доглядати за солдатами, й побачити увесь жах тих трагічних  подій.
В 1956 році жінка переїхала до м. Токмак й до 1960 року працювала у міському відділені поліції. Закінчивши Запорізьке педагогічне училище  працювала спочатку вихователькою, а потім завідуючою дитячого садочка «Струмочок». Також Клавдія Костянтинівна у літній сезон була вихователькою у дитячому таборі «Сонячний».
На жаль, доля розпорядилася так, що зараз жінка живе одна, але до неї часто навідуються колишні колеги та друзі, які лагідно називають її мамою.
У своїх вітаннях очільник міста дякував ювілярці за трудові здобутки, мужність, а також за те, що за 25 років роботи на педагогічній ниві, виховала не одне покоління. На її адресу пролунали теплі слова вітання і побажання      здоров’я, довголіття та добробуту.
 Пресслужба виконкому Токмацької міської ради