понеділок, 22 червня 2020 р.

В пам'ять про жертв Великої Вітчизняної


Сьогодні, 22 червня, громада Токмака вшанувала пам'ять жертв Великої Вітчизняної війни, що почалася недільного ранку  22 червня 1941 року і  забрала життя мільйонів наших  співвітчизників.
День початку війни, що трагічно увійшов в життя кожної родини,  став в Україні історичним днем глибокої скорботи.
О 10-ій  годині біля братської могили загиблих воїнів-визволителів, що у міському сквері,  із квітами зібралися міський голова Ігор Котелевський та секретар міської ради Олександр Чуб, депутати міської ради, активісти ветеранської організації.

У День скорботи і пам’яті жертв війни вони хвилиною мовчання вшанували і згадали усіх, хто поліг на полях  запеклих боїв з нацистами, кого замучили у гестапівських застінках і концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Батьківщина  була звільнена від гітлерівських окупантів.
Після покладання квітів до підніжжя Скорботного солдата братської могили міський голова Ігор Котелевський,  секретар міської ради Олександр Чуб, депутати міської ради, активісти ветеранської організації, учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні Ігор Страхов відвідали меморіал «Книга пам`яті» і тут вшанували  токмачан, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни у смертельному двобої з фашизмом.



 Довідково. День скорботи встановлено в Україні «…з метою всенародного вшанування пам'яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності … на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань…» згідно з Указом Президента України «Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні» від 17 листопада 2000 р. № 1245/2000.
Людмила АРМАН,
Світлана УМАНСЬКА,фото