пʼятниця, 10 липня 2020 р.

Павло Мельник: Будувати дороги дуже важливо, а зберегти – набагато складніше


Добігає кінця ремонт на національній автомобільній дорозі Н-30 Василівка – Бердянськ, яку відремонтовано завдяки Програмі Президента України «Велике будівництво».
Сьогодні, 10 липня,  народний депутат України Павло Мельник разом з начальником Служби автодоріг в Запорізькій області Андрієм Івком,  першим заступником голови Запорізької облдержадміністрації Іваном Федоровим провели виїзну пресконференцію з приводу майбутнього відкриття дороги Н-30 , що  є туристичним маршрутом до курортів Приазов’я, Бердянська та Приморська. Також по цій дорозі здійснюється перевезення вантажів в Бердянський морський торговельний порт.

- Розуміючи необхідність відновлення цієї стратегічної дороги, я ще з вересня 2019 року почав спрямовувати депутатські запити до Уряду України, провів безліч зустрічей з посадовими особами Міністерства інфраструктури України та моїми колегами з Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, де постійно наголошував на необхідності та важливості ремонту даної дороги, - розповів Павло Мельник.
У цьому році роботи виконувались на чотирьох ділянках дороги загальною протяжністю 118,7 км
На пресконференції народний депутат  зазначив, що будувати дороги- це дуже важливо, а зберегти – набагато складніше! Саме тому він подав відповідний депутатський запит щодо необхідності здійснення комплексних заходів щодо збереження автодороги національного значення Н-30 від міста Василівка до міста Бердянськ.
– Президент ініціював проєкт «Мандруй Україною» та проєкт «25 магнітів», що мають на меті розвиток туристичної галузі. Саме об’єкти інфраструктури та дороги відіграють при цьому велику роль. Наступного року буде реконструйовано близько 100 об’єктів культурної спадщини. Кожна область представить свій магніт. Тож, ще раз повторюю, доступна інфраструктура –  це найголовніше, – зазначив Павло Мельник.