четвер, 9 липня 2020 р.

Щоб не сталося біди на воді. Рятувальники провели рейд на водних об’єктах


Проблема загибелі людей на водоймах особливої актуальності набуває зазвичай у купальний сезон, хоча насправді водні об’єкти здатні забирати життя тих, хто не дотримується відповідних правил, практично цілорічно.
Аби  попередити загибель людей на водних об’єктах, рятувальники Токмацького міськрайонного сектора ГУ ДСНС України у Запорізькій області провели профілактичний рейд у місцях несанкціонованих для купання. Найпроблемніше на такі теми спілкуватися із підлітками, які відпочивають поблизу водойм самостійно, вважаючи себе достатньо дорослими і для стрибків з берега у воду, і для різноманітних ігор у воді. Деякі ігнорують попередження рятувальників, оскільки вважають, що їх відпочинок має бути веселим і цікавим, а дотримання відповідних правил певною мірою обмежує їх поведінку і не приносить повного задоволення від відпочинку. 


Рятувальники переконливо рекомендують людям бути надзвичайно обережними поблизу водних об’єктів  та  провели відповідну масово-роз’яснювальну роботу серед відпочивальників. Людям пояснили правила безпечного поводження поблизу води, роздали застережливі листівки.
Токмацький МРС ГУ ДСНС України у Запорізькій області