Зустріч нового року завжди пов’язана з приємними клопотами, приготуванням смачних страв до святкового столу. Щедрі господині намагаються приготувати і закуски, і салати, і основні страви, і щось гаряченьке, і… А на випічку – окрасу столу – вже й не вистачає ні часу, ні сил возитися біля духовки. Не біда. Сьогодні ми пропонуємо вам рецепти смаколиків і тортів без випікання. Процес їх приготування простий, інгредієнти доступні, а результат перевершить усі ваші сподівання.
Інгредієнти:
3 апельсини,
1 пакетик апельсинового желе,
600 гр сметани,
250 гр печива,
130 гр цукру,
20 гр желатину,
ванільний цукор.
Спосіб приготування
Апельсинове желе приготувати як зазначено на упаковці.
Желатин залити гарячою водою і залишити до набухання. Апельсин почистити,
порізати на шматочки і викласти на дно формочки або глибокої миски, залити апельсиновим желе, поставити в
холодильник поки не застигне. Цукор збити зі сметаною і ванільним цукром,
додати желатин і добре перемішати. Печиво подрібнити і додати в сметанний крем,
ретельно перемішати. Дістати форму з холодильника і вилити крем на фрукти,
поставити в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл формочку
занурити в гарячу воду і перевернути на тарілку.
«Рафаелло» з кукурудзяних паличок
Інгредієнти
100 гр кукурудзяних паличок
1 банка (380 грамів) згущеного молока
50 гр горіхів
кокосова стружка
Спосіб приготуваня
Кукурудзяні палички перекрутити на м’ясорубку і додати до
них згущене молоко. Має вийти густа липка маса. Брати чайну ложку цієї маси, формувати з неї кульки, у середину
яких класти по шматочку горіха. Кульки
обкачувати у кокосовій стружці. Готовий
десерт поставити на годину у
холодильник.
Торт-еклер
Інгредієнти:
500 мл молока,
50 гр вершкового
масла,
1 жовток,
7 столових ложок
цукру,
2,5 ст ложки
кукурудзяного крохмалю,
2 чайні ложки
какао,
ванільний цукор,
1-
Спосіб приготування
Молоко розділити на дві частини, одну поставити на вогонь і довести до кипіння, в іншій розвести крохмаль, додати 3 столові ложки цукру, яєчний жовток, ванільний цукор, добре збити і акуратно влити в гаряче молоко, постійно помішуючи, варити до загустіння. Зняти з плити і охолодити молочний пудинг. Форму для торта застелити пергаментом або фольгою, викласти спершу шар печива а потім шар пудингу і так продовжувати викладати шарами, але останній шар має бути з печива. 4 столові ложки цукру, какао та столову ложку молока перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і додати вершкове масло, перемішати. Шоколадом полити торт і поставити в холодильник на ніч.
Торт «Мозаїка»
Інгредієнти:
3 пакетики желе
різних кольорів,
500 гр сметани,
300 гр фруктів,
100 гр цукру,
100 гр крекерів,
50 мл води,
10 гр желатину,
ванільний цукор.
Спосіб приготування
Воду довести до кипіння і залити желатин. В окремих ємкостях желе ( полуничне, апельсинове чи лимонне, ківі ) приготувати як вказано на упаковці і поставити в холодильник. Подрібнити печиво, фрукти ( ківі, банан, яблуко, мандаринки або апельсини ) почистити і порізати шматочками. Для торта підійдуть як свіжі так і консервовані фрукти. Сметану збити з цукром, додати желатин, ванільний цукор, фрукти і печиво, перемішати. Кольорове желе дістати з холодильника, нарізати кубиками і додати в сметанкову масу, перемішати і вилити в формочку, поставити в холодильник на годину. Щоб легше дістати торт, формочку потримати 2-3 сек в гарячій воді, а потім перевернути на тарілку.
Інгредієнти
1 банка (380 грамів) вареного згущеного молока
150 грамів вершкового масла
1 склянка чищених горіхів
1 ст ложка меленого маку
100 гр шоколаду
Спосіб
приготування
Печиво ламаємо на маленькі шматочки. Горіхи злегка підсмажуємо і подрібнюємо качалкою на дошці не на дрібні крихти, а на менші шматочки. Згущене молоко і масло збиваємо до однорідності. Горіхи додаємо до печива, вимішуємо, а тоді сюди ж викладаємо крем зі згущеного молока та масла. Усе добре вимішуємо. Утворену суміш викласти гіркою на тарілку. Зверху посипати маком і потертим шоколадом. Поставити в холодильник на 2 години.