пʼятниця, 15 січня 2021 р.

Депутати міської ради вимагають скасувати підвищення тарифів на природний газ

 Депутати Токмацької міської ради від ПП «Опозиційна платформа – За життя» і "Опозиційний блок" не стоять осторонь проблем своїх виборців і у Зверненні до перших осіб нашої держави висловили категоричний протест проти зростання ціни на газ та тарифного геноциду.



 

Президенту України Зеленському В.О.

Голові  Верховної  Ради України  Разумкову Д.О.

Прем’єр-Міністру України Шмигалю Д.А. 

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

    Ми, депутати Токмацької міської ради, представляючи інтереси Токмацької міської територіальної громади, вкрай стурбовані ситуацією щодо чергового підвищення цін на енергоносії.

В умовах тривалого карантину, зростання безробіття та рівня бідності, падіння економіки, продовжується тиск на громадян шляхом постійного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Хоча на початку карантину влада України запевняла, що тарифи на комунальні послуги не будуть підвищуватися під час дії в Україні карантину. Проте, згідно з отриманими грудневими «платіжками», тарифи на газ, електроенергію, теплопостачання та на послуги з розподілу природного газу значно зросли.

Враховуючи зазначене, висловлюємо категоричний протест проти зростання ціни на природний газ, електроенергію, підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу, та як наслідок зростання тарифів на теплопостачання й вимагаємо від вищих органів державної влади України:

- скасувати підвищення тарифів на природний газ, послуги розподілу природного газу та електроенергію з 01.01.2021 року;

- розглянути можливість введення мораторію на підвищення цін на комунальні послуги для населення.

- невідкладно внести зміни у законодавство для впорядкування ціноутворення і недопущення підвищення цін і тарифів на природний газ.

- внести зміни до Державного бюджету України на 2021 рік за для забезпечення повноцінного фінансування житлово-комунальних субсидій для населення.

- збільшити видатки державного бюджету та залучати інвестиції з метою нарощування обсягів видобутку власного газу для потреб громадян;

- забезпечити функціонування на території країни незалежних інституцій для здійснення контролю щодо якості природного газу;

на законодавчому рівні розробити та затвердити механізми щодо компенсації коштів за використання газотранспортних мереж, прокладених за власні кошти громадян, а також щодо сплати орендної плати за землю під мережею місцевих газопроводів;

Сьогодні у період епідемії та важкої економічної кризи українські громадяни чекають від влади на всіх рівнях відповідальних дій. Влада має захищати інтереси виключно українського народу, керуватись національними інтересами, а не дослухатись до будь-яких зовнішніх порад чи директив.

 

Депутати Токмацької  міської ради