неділю, 14 березня 2021 р.

Фото. Весела Масляна на Токмаччині дзвеніла

 Вже доброю традицією у Токмаку  стало відзначення свята Масляної -  одного із найвеселіших та радісних свят у  році.

На жаль, пандемія коронавірусу внесла свої корективи у загальноміське відзначення свята, цього рік у Токмаку його не провели.

Але токмачани  скучили за веселощами і як би не було зимно, але весняне сонце все одно виманює людей на вулицю. А тут ще й привід – свято Масляної.

У Багатопрофільному центрі ПТО  відбулося веселе свято відзначення Масляної, проводів зими і зустрічі весни. 

Учні  продемонстрували цікаву театралізовану виставу та розповіли про традиції українського народу у відзначенні Масляної. 






До уваги глядачів учасники заходу представили  пісні, театральні замальовки, хореографічні номери,  дотепний гумор. Частували гостей тістечками  і смачними млинцями,   одним словом – все як годиться у таке свято, що закінчилося спалюванням чучела Марени.






Коли освітній заклад велика родина, то це відчувається у всьому. Ну не може бути так, щоб хтось святкував Масляну, а інші лишилися без свята. Учні Багатопрофільного центру ПТО, які проживають у Молочанську, у  гуртожитку, разом з вихователем Іриною Набокою, уміють створити і затишок, і настрій, і свято! 






Під час святкування у ігри пограли, млинцями посмакували і вибачення один у одного попросили, адже так важливо на передодні великого посту пробачити всі образи і зі світлими думками прямувати далі. На завершення свята спалили Марену і тепер чекаємо на квітучу весну.

Наталія ФЕДОРЧЕНКО,

Заступник директора Центру ПТО