Чи любите ви борщ, як люблять його знавці фізики Багатопрофільного центру ПТО? Який він, фізичний борщ? На це питання відповіла викладачка фізики Зоя Шелухіна з учнями 3-го курсу та їх майстром виробничого навчання Лідією Жуковською.
Під час уроку
учні описали фізичні процеси під час приготування борщу, а саме: натяг,
взаємодія, змочування, тиск, вага, відштовхувальна сила, сила тяжіння,
нагрівання: теплопровідність, конвекція, кипіння, випаровування, питома теплота
пароутворення, дифузія, насичена і ненасичена пара.
І зробили
висновок - з кулінарної, і з
фізичної точки зору борщ не любити просто неможливо!
Наталія
ФЕДОРЧЕНКО,
заступник директора
центру ПТО