Яйця – чудовий спосіб урізноманітнити страви не тільки на повсякденному, а й на святковому столі. Готувати їх надзвичайно просто і швидко, а смак у закусок виходить просто дивовижний. Більше того, яйця є корисними в будь-якому вигляді, як незамінне джерело білків. Тож готуйте їх на щодень та на свято і нехай вам завжди смакує!
Закуска «Ромашка»
Інгредієнти:
яйця – 3 шт
тонкі сосиски – 3
шт
зелень петрушки
Спосіб приготування
Тонку сосиску порізати поперек, не дорізаючи до кінця
Яйця «Мухоморчики»
Інгредієнти:
яйця – 5 шт
помідори – 5 шт
гриби – 300 гр
цибуля – 3 шт,
олія - 3 ст. ложки
зелень, перець,
сіль до смаку.
Спосіб приготування
Яйця відварити, почистити, зрізати верхівочки, вийняти жовтки. Гриби помити, почистити, порізати дрібно шматочками і смажити на вершковому маслі приблизно 10 хвилин. Розім’яті жовтки змішати з печерицями. Білки наповнити фаршем, зверху на кожну половинку яйця покласти половинку помідора розрізом вниз. Сірником або зубочисткою поставити майонезом на помідорах крапочки, щоб вийшли мухомори. Подавати яйця на тарілці з зеленню.
Фаршировані яйця
«Курчатка»
Інгредієнти
яйця – 5 шт
куряче філе – 1 шт
твердий сир
варена морква- 1
шт
сметана, зелень.
Спосіб приготування
Варені яйця розрізати навпіл, вийняти і перетерти жовтки.
Половину білків залишити цілими (це буде шкаралупа), а решту потерти, додати подрібнене відварене куряче філе, тертий сир і жовтки, заправити сметаною і посолити.
Із цього фаршу зробити колобки, акуратно викласти на білок-шкаралупу.
Із перцю-горошку зробити курчатам очі, з вареної моркви – дзьобик і лапки.
Яєчня в помідорах
Інгредієнти
яйця – 4 шт
помідори – 4 шт
вершкове масло,
твердий
сир -
сіль, перець,
зелень – на смак
Спосіб приготування
З кожного помідора зрізати верхню частину, вийняти ложкою м’якуш, щоб утворилася «мисочка». Цю «мисочку» зсередини змастити вершковим маслом. Обережно, аби не пошкодити жовток, вилити туди яйце. Посолити, поперчити, притрусити зеленню. Сир потерти на крупній тертці і покласти по щіпці на кожен помідор. Поставити в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин.
Рулет з омлету
Інгредієнти:
яйця - 2 шт.
молоко - 2 ст. л.
борошно - 1 ч. л.
сіль
перець
олія
Для начинки:
перець
помідор
петрушка
сир
шинка або ковбаса
Спосіб приготування
Всі інгредієнти для начинки – шинку, солодкий перець, помідор і петрушку - нарізаємо невеликими кубиками. Сир натираємо на крупній тертці. Готуємо омлет: в миску розбиваємо два яйця, додаємо 2 столові ложки молока, 1 чайну ложку борошна, солимо і перчимо за смаком. Все добре збиваємо вінчиком. На розпечену сковороду наливаємо трохи олії і виливаємо підготовлений омлет. Смажимо на маленькому вогні і обов'язково під кришкою. Як тільки омлет практично весь загусне, викладаємо на нього кубики шинки, перцю, петрушки і помідори. Зверху все посипаємо натертим сиром. Звертаємо омлет в рулет.Накриваємо кришкою і готуємо ще 1-2 хвилини, поки не розплавиться сир. Готовий рулет подаємо на стіл в теплому вигляді.