пʼятницю, 14 травня 2021 р.

У пріоритеті запорізьких нардепів – підтримка і розвиток спорту у регіоні

 13 травня  з робочим візитом до  Токмака  завітали народні депутати України Павло Мельник та Геннадій Касай.

Мета візиту, як зазначив Павло Мельник, підтримка і розвиток спорту в області, Пологівському районі та Токмацькій об’єднаній територіальній громаді.

- Ми живемо у складних умовах пандемії коронавірусу, але я впевнений, ми це  подолаємо і повернемося до нормального життя. Тому вже зараз територіям потрібно розвиватися, а нам – народним депутатам -. треба підтримувати місцеві проєкти.У цьому плані має бути консолідована позиція.  Для цього днями було створене міжфракційне об'єднання народних депутатів від Запорізького регіону, яке очолив Геннадій Касай, - зазначив Павло Мельник при зустрічі з керівництвом міста.

 Народні депутати Павло Мельник та Геннадій Касай, міський голова Ігор Котелевський та його заступники Олександр Чуб і Роман Молодецький, заступник голови Пологівської райдержадміністрації Андрій Клименко побували у міському Палаці спорту.




У великому залі гості обговорили питання створення у Токмаку гандбольної дитячої школи на базі Токмацького палацу спорту. Адже  Геннадій Касай очолює «Федерацію гандболу Запорізької області», а Павло Мельник входить до складу Президії Федерації.

Також народні депутати і перші особи міста окреслили шляхи вирішення проблемного питання  -  ремонту великого  залу Палацу спорту, де проходять змагання Національного та міжнародного рівнів, утеплення будівлі, обладнання витяжки  та ремонт роздягалень.

- У великому залі Палацу спорту давно не було ремонту. З огляду на нагальність питання, я   ініціював виділення субвенції з Державного бюджету України на соціально-економічний розвиток регіону для ремонту приміщення спортзалу, - зазначив Павло Мельник.

Він  і Геннадій Касай, міський голова Ігор Котелевський та його заступники, заступник голови Пологівської райдержадміністрації Андрій Клименко оглянули приміщення Палацу спорту, що потребує ремонту, побували на тренуваннях боксерів, борців клубу «Чемпіон», футболістів, важкоатлетів. Спілкувалися з тренерами і юними спортсменами.












- Ми приїхали з робочим візитом до Токмака з бажанням розвивати спорт. Адже без спорту не може бути здорової нації. Проте  розвиток спорту в регіоні не може бути без інфраструктури, підготовлених кадрів і бажання людей, які  працюють на місцях. У Токмаку є потенціал для розвитку спорту, є потенціал для створення гандбольної дитячої школи . Тож ми чекаємо ініціативи, чекаємо проєкти  і готові їх реалізовувати разом з Вами, - зазначив Геннадій Касай, звертаючись до міського голови Ігоря Котелевського.

Під час робочого візиту народні депутати побували на стадіоні «Авангард», на місці будівництва скейт-парку, провели зустріч за круглим столом з керівництвом міста та спортивним активом.

Про це ми писали  тут 






Вони також вшанували пам'ять нашого земляка, видатного  конструктора авіадвигунів, засновника Запорізького машинобудівного конструкторського бюро «Прогрес» токмачанина Олександра Івченка. Та поклали квіти до підніжжя  його пам’ятника, що розташований біля школи №5.




На закінчення міський голова Ігор Котелевський висловив вдячність народним депутатам Павлу Мельнику і Геннадію Касай за візит, за те, що звернули увагу на розвиток спорту у Токмаку, за сприяння і фінансову підтримку в ремонті міського Палацу спорту.

Людмила АРМАН,

Михайло АРМАН,

фото авторські

 

 

 

.