субота, 15 травня 2021 р.

Очеретувате: ні дитсадка , ні спортмайданчика, ні дозвілля для молоді у селі

 Відсутність, навіть, нового підписного фонду у бібліотеці - це ті проблеми, які озвучила староста села Очеретувате Тетяна Чернуха під час зустрічі із заступником міського голови Олександром Чубом, радницею міського голови Наталією Криворучко і депутаткою міської ради Тетяною Коржик, які відвідали Очеретуватський старостинський округ.







- По традиції передали миючі, дезінфікуючі та пральні засоби для фельдшерсько-акушерського пункту  та школи від БФ «Карітас Запоріжжя». Дитячого садочку у селі нема, на жаль.Четверо дітей батьки возять до дошкільного закладу у сусідній Чернігівський район (питання підвозу/довозу дітей до садочків нашої Токмацької громади - відкрите), а деякі дітки у селі, взагалі, знаходяться дома. Під час розробки Стратегії розвитку нашої громади - виїзди на території та знайомство з ними - єдиний шлях до якісної підготовки цього документу. Відсутність спортивного майданчику, дозвілля для молоді у селі, відсутність, навіть, нового підписного фонду у бібліотеці (книги, що ми передали до бібліотеки, стали у нагоді) - це ті проблеми, які нам озвучила староста села, - розповіла радник міського голови Наталія Криворучко.

-  Ми звикли обходитися своїми силами, тому із задоволенням будемо брати участь у всіх заходах, що проводяться у Токмацькій ОТГ  і користуватися усіма можливостями, - наголосила староста Тетяна Чернуха при зустрічі з гостями .

- Уже через тиждень Тетяна Іванівна підготує для мене перелік усіх жителів старостинського округу, які мають певну уразливість або пільговий статус (у тому числі - і список людей ромської національності), для того, щоб я змогла залучати їх до життя громади. Дві особи увійдуть до складу оновленої Молодіжної ради Токмака, а Кіноклуб Токмака, створений на базі МТБ - Молодіжне Токмацьке Телебачення проведе для молоді міста перегляд документальних фільмів. Маленькими кроками - до великої мрії!- зазначила радник міського голови Наталія Криворучко.