понеділок, 17 травня 2021 р.

Кулінарний челендж «Національні кухні» у Новенській школі

 Заклад загальної середньої освіти, що у селі Нове Токмацької ОТГ, постійно цікавиться сучасними та цікавими проєктами для учнів. Саме таким є проєкт «Healthy Schools»: заради здорових і радісних школярів».

Участь у проєкті триває  чотирі тижні. Кожного тижня школи - учасники отримують завдання на виконання яких дається тиждень.

На даний час підходить до кінця третій тиждень участі у проєкті. Цей тиждень був присвячений національній кухні різних куточків світу.

Протягом тижня учні нашого навчального закладу мандрували різними країнами, вивчали їх звичаї, знайомилися з особливостями національної кухні. Наприклад, учні 3-го класу  (класовод Фокша Тетяна ) відправилися у віртуальну подорож до Італії, щоб познайомитися з традиційними стравами італійської кухні. Та  дізнатися про особливості харчування школярів Італії. Учні Новенського ЗЗСО побували у віртуальних подорожах до  Японії, Росії, Франції, Грузії, Італії, Китаю та інших країн.

Учениця 10 класу  Дорожко Ірина провела майстер – клас з приготування болгарської страви «Баниця».  Під час майстер – класу дівчинка поділилася секретами та особливостями болгарської кухні.

Звичайно, крім знайомства з кухнями різних країн, учні залюбки дізнавалися секрети своєї рідної національної кухні. Так,  учні 1- го класу познайомилися з ТОП- 10 національних страв України, розгадували загадки про національні страви (класовод Дорожко Галина), а учні 2-го класу створили творчий проєкт, присвячений популяризації національної улюбленої страви «Вареники» (класовод Дикса Тетяна).






Батьки наших здобувачів освіти не тільки допомагають дітям під час участі  у проєкті, а й  охоче самі  беруть участь у різноманітних активностях, наприклад «Конкурс ідей» в рамках проєкту  Healthy Schools. В рамках конкурсу всі охочі мали можливість долучитися до Telegram каналу проєкту та поділитися своїми ідеями щодо здорового та корисного харчування для дітей.

Юлія СУБОЦЬКА,

заступник директора з навчально-виховної роботи

Новенського ЗССО