Заклад загальної середньої освіти, що у селі Нове Токмацької ОТГ, постійно цікавиться сучасними та цікавими проєктами для учнів. Саме таким є проєкт «Healthy Schools»: заради здорових і радісних школярів».
Участь у проєкті триває чотирі тижні. Кожного тижня школи - учасники
отримують завдання на виконання яких дається тиждень.
На даний час підходить до кінця третій тиждень
участі у проєкті. Цей тиждень був присвячений національній кухні різних куточків
світу.
Протягом тижня учні нашого навчального закладу
мандрували різними країнами, вивчали їх звичаї, знайомилися з особливостями
національної кухні. Наприклад, учні 3-го класу
(класовод Фокша Тетяна ) відправилися у віртуальну подорож до Італії,
щоб познайомитися з традиційними стравами італійської кухні. Та дізнатися про особливості харчування школярів
Італії. Учні Новенського ЗЗСО побували у віртуальних подорожах до Японії, Росії, Франції, Грузії, Італії, Китаю
та інших країн.
Учениця 10 класу
Дорожко Ірина провела майстер – клас з приготування болгарської страви
«Баниця». Під час майстер – класу
дівчинка поділилася секретами та особливостями болгарської кухні.
Звичайно, крім знайомства з кухнями різних країн,
учні залюбки дізнавалися секрети своєї рідної національної кухні. Так, учні 1- го класу познайомилися з ТОП- 10
національних страв України, розгадували загадки про національні страви
(класовод Дорожко Галина), а учні 2-го класу створили творчий проєкт,
присвячений популяризації національної улюбленої страви «Вареники» (класовод
Дикса Тетяна).
Батьки наших здобувачів освіти не тільки
допомагають дітям під час участі у
проєкті, а й охоче самі беруть участь у різноманітних активностях,
наприклад «Конкурс ідей» в рамках проєкту
Healthy Schools. В рамках конкурсу всі охочі мали можливість долучитися
до Telegram каналу проєкту та поділитися своїми ідеями
щодо здорового та корисного харчування для дітей.
Юлія СУБОЦЬКА,
заступник директора з навчально-виховної роботи
Новенського ЗССО