вівторок, 22 червня 2021 р.

Фото. «Загиблим слава, і слава – живим!»

22 червня, в день 80-річчя початку Великої Вітчизняної війни, в День  скорботи і вшанування пам`яті жертв війни, у Токмаку, біля братської могили воїнів-визволителів  відбувся мітинг-реквієм.



Присутні, представники міської влади і депутати, активісти міської організації ветеранів та діти війни,  жителі нашого міста віддали данину пам’яті загиблим під час найбільшої в історії людства війни, що забрала життя мільйонів українців, наших дідів-прадідів, які 22 червня 1941 року піднялися на захист Батьківщини від нацистських окупантів.

Війна з нацистами, що тривала 1418 днів і ночей,  супроводжувалася особливою жорстокістю, масштабними руйнуваннями населених пунктів, знищенням мирних жителів і тих, хто воював на фронтах і в партизанських загонах. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті. Вшанувати пам’ять тих, хто не повернувся з війни, ветеранів, вдів, дітей війни - це наш з вами священний обов’язок. Ні ми, ні наші діти ніколи не забудемо про жертву українського народу – народу, який зробив неоціненний внесок у розгром нацизму. Ці слова рефреном линули у виступах заступника міського голови Олександра Чуб, голови ради міської організації ветеранів Олени Шваб, заступника голови міської організації Союзу офіцерів Дмитра Кобезького.







Учасники мітингу-реквієму, який вели Ольга Санець та Валерій Шаповал,  схилили голови та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Поклали квіти до братської могили загиблих воїнів-визволителів.





Людмила Арман, фото авторки