середа, 30 червня 2021 р.

Щоб Токмацька громада не втратила мільйони на акцизному податку

 Під головуванням секретаря міської ради Віктора Загуменного відбулась 17-та позачергова сесія міської ради восьмого скликання.

У пленарному засіданні взяли участь 21 депутат міської ради, заступник міського голови Роман Молодецький, керуючий справами виконавчого комітету Володимир Харлов, начальники та спеціалісти виконкому.

Основним питанням цього сесійного дня стало обговорення проєкту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» № 5600 від 02.06.2021, який знаходиться на розгляді у Верховній Раді України.  У цьому законопроекті, зокрема, закладено норму щодо позбавлення бюджетів територіальних громад 5-відсоткового акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів шляхом перенесення на виробників та імпортерів обов’язку сплати такого податку до держбюджету. Для бюджетів усіх територіальних громад України це втрата 2,9 млрд., гривень доходів, бюджет Токмацької міської територіальної громади в 2021 році планує отримати 3 647,6 тис., гривень акцизного податку з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних та тютюнових виробів). То ж народні обранці вирішили звернутися до народного депутата України Павла Мельника з проханням зберегти роздрібний акциз на тютюн і не підтримувати прийняття законопроекту №5600.

Також депутати проголосували ряд питань земельного характеру. Загалом всі питання черги денної були прийняті одноголосно.