понеділок, 28 червня 2021 р.

У Токмацькій громаді закрили сільську школу

 Рішення про призупинення з 1 вересня цього року діяльності закладу загальної середньої освіти у селі Очеретувате було прийнято на червневій сесії Токмацької міської ради.


фото ілюстративне з інтернету

Приводом для прийняття такого рішення стала малокомплектність навчального закладу, дуже мала кількість  учнів у школі:  від батьків для зарахування учнів до першого класу подано нуль заяв, в інших класах тут навчається усього – 29 хлопців та дівчат.

Прийнятим депутатами рішенням Відділ  освіти Токмацької міської ради зобов’язано провести інвентаризацію майна Очеретуватського закладу загальної середньої, забезпечити збереження приміщення та майна. Охорона будівлі школи буде покладена на технічний персонал, який працюватиме  у школі.

Через призупинення роботи Очеретуватівської школи, учні, які тут навчалися, з 1 вересня будуть підвозитися  шкільним автобусом до закладу загальної середньої освіти №1 у Токмаку. Сюди ж можуть працевлаштуватися і вчителі сільської школи.

В разі збільшення кількості учнів на території с. Очеретувате діяльність сільського закладу загальної середньої може бути відновлена.

Довідково. За часів незалежності у Токмаку закрили школи №№3, 10, 13,15, у Токмацькому районі - Роботинську, Ударницьку, Долинську, Чистопільську, Червоногірську і ось тепер - Очеретуватівську.