четвер, 1 липня 2021 р.

Павло Мельник: Нам вдалося! Уряд відновлює програму «Питна вода України»

 Кабінет Міністрів України схвалив розроблений Мінрегіоном законопроєкт «Про Загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки.

- Відновленням програми «Питна вода України» я почав займатися з початку моєї каденції. З цього питання мною спрямований не один депутатський запит до Прем'єр-міністра України та профільних міністерств стосовно необхідності відновлення фінансування за загальнодержавною цільовою програмою «Питна вода України».





За два роки  проведено безліч нарад у Мінрегіоні для вирішення проблеми. Також я долучився до роботи депутатського об'єднання «Питна вода», неодноразово підіймав це питання із трибуни Верховної Ради України, а також брав активну участь у засіданнях об'єднання, - розповів народний депутат України Павло Мельник.

Він також зазначив, що  м. Токмак, Приморськ, смт. Якимівка, Михайлівка, а також у більшості населених пунктів Приазов’я користуються питною водою, що не відповідає гігієнічним нормативам.



Проблема існує давно — в Україні в аварійному стані перебувають 35% водопровідних мереж та 38% мереж водовідведення, відтак якість води викликає питання. Близько 79% запасів підземних вод Запорізької області за фізико-хімічними показниками не відповідають вимогам Державних санітарних норм і правил.

Згiдно з відповідями на депутатські запити народного депутата Павла Мельника,  Уряд України доручив розробити проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнодержавну цільову програму «Питна вода України» на 2011-2020 роки» з метою продовження терміну дії до 2025 року.




- Ми маємо реальні результати. Законопроектом на заходи із забезпечення населення питною водою у 2022-2026 роках планується фінансування близько 28,5 млрд гривень. Це, зокрема, фінансування будівництва, реконструкції, капітального ремонту водопровідних мереж, очисних споруд, мереж водовідведення.  Законопроєкт дасть громадам додатковий та ефективний інструмент для забезпечення споживачів якісною питною водою, - резюмував Павло Мельник, у якого   відновлення «Програми «Питна вода України» зазначене у передвиборчій програмі.