вівторок, 17 серпня 2021 р.

Кримінал. На махінаціях з донорською кров`ю попалася та, яка ініціювала закриття у Токмаку підрозділу служби крові

 Керівниця  обласного центру служби крові незаконно продала плазму на шість мільйонів гривень - поліція

Директора КНП «Запорізький обласний центр служби крові» Світлану Богомаз (на фото) підозрюють у зловживаннях і службовій підробці, в результаті яких державі було завдано великих збитків - близько шести мільйонів гривень.




Як повідомляє z-city з посиланням на  столичні ЗМІ, порушення виявила Запорізька обласна рада, яка відає  Центром служби крові.

«За результатами перевірки було встановлено факт незаконного переведення 1,7 тис. літрів свіжозамороженої плазми в розряд не придатної для лікування, і продажу її за заниженими цінами, що завдало мільйонних збитків підприємству і залишило сотні пацієнтів без необхідних для їх лікування компонентів крові », - повідомляє сайт «Українські новини ».

Чиновники склали акт і направили в Запорізьке районне управління поліції. Кримінальну справу порушено за двома статтями - «Зловживання владою і службовим становищем» і «Службове підроблення».

В рамках справи розслідується можливе необґрунтоване нарахування більш ніж на 100 тис. гривень премій директору, закупівля товарів і послуг за завищеними цінами і інші порушення, виявлені за фактами діяльності Богомаз.

Як повідомив Українським Новинам представник Запорізької облради, Богомаз зараз намагається схилити деяких підлеглих до службової  підробки з метою знищення документальної доказової бази, яка б підтверджувала факти допущених порушень.

Прізвища і посади цих підлеглих вже передані правоохоронним органам.

Їх дії можуть бути кваліфіковані як співучасть.

Директору Запорізького обласного центру служби крові Світлані Богомаз загрожує від трьох до шести років позбавлення волі.