четвер, 12 серпня 2021 р.

Міні-ініціатива. «Просування ідей гендерної рівності та фемінізму серед молоді Токмацької міської територіальної громади».

 Розгляд складних тем на локальному рівні доцільно проводити за допомогою реалізації міні-ініціатив. Вони допомагають підвищувати рівень обізнаності, знижують ступінь напруги у суспільстві, впроваджують принципи рівності, толерантності, згуртованості

Цього тижня напередодні Міжнародного дня молоді, що відзначається сьогодні,  12 серпня, у Центральній  бібліотеці міста проходив захід у рамках ініціативи «Просування ідей гендерної рівності та фемінізму серед молоді Токмацької міської територіальної громади».




У заході взяли  участь учасники та учасниці Молодіжної ради Токмака та  Молодіжного Токмацького Телебачення  (Дар’я Луценко, Ангелєна Смішко, Ангеліна Бобринок, Владислав Кошель, Єлізавєта Усатенко), депутатки Токмацької міської ради, які входять до складу міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» - Тетяна Коржик (голова міжфракційного об’єднання «Рівні можливості») та Тетяна Зальотіна.

Були розглянуті теми антигендерних рухів та впливу на них органів місцевого самоврядування, гендерних трансформацій очима молоді, діяльності МФО «Рівні можливості» та складності цього процесу, гендерних ініціатив та їх реаліазації у громаді тощо.

Розглянуті теми викликали жваве обговорення, що означає необхідність продовження подібних ініціатив та залучення до них більш широкого кола учасників.

Авторка ініціативи – радниця міського голови, кандидатка економічних наук  Наталя Криворучко. Заходи фінансувалися за кошти донорів, та без участі міського бюджету.