неділю, 31 жовтня 2021 р.

Профорієнтація. Справжнє щастя із землі проростає

 Від  землі-матері, землі-годувальниці, все життя, сила і достаток. А дорога до поля розпочинається з навчальних лабораторіях освітнього закладу, де наші майбутні спеціалісти отримують міцні знання, щоб своє життя присвятити найголовнішій справі.

З метою виявлення та розвитку обдарованих учнів,  їх творчих здібностей, підвищення професійної майстерності в  ДНЗ «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» відбувся предметний тиждень професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва».

 Протягом тижня учні  ознайомилися з сільгосппродукцією, вирощеною на навчальних угіддях освітнього закладу, та виставкою творчості здобувачів освіти, на якій вони представили макети техніки для обробки землі, виготовлені власноруч.




Також проводилася  теоретична частина конкурсу професійної майстерності, родзинкою якого  став квест «Знайди та вгадай деталь трактора». Учасники з цікавістю пройшли всі етапи, проявивши ентузіазм та винахідливість, показали гарні знання.

Найактивнішими в теоретичній частині та квест-завданні були учні ІІІ курсу група 101.

На учасників змагань чекала практична частина – виконання оранки на задану глибину.

Здобувачі освіти показали гарні результати, але першість виборола команда групи 102 (2 курс), II місце-група 103 (1 курс), III місце-група 101 (3 курс).

Останній  день тижня професійної майстерності, так як і було заплановано, розпочався з екскурсії на базове підприємство СВК «Мирний» для здобувачів освіти І курсу, де вони мали змогу ознайомитися з сучасною новітньою сільськогосподарською технікою та роботою даного підприємства.





Протягом тижня учні із задоволенням брали участь у різноманітних заходах. За цей час дізнались багато цікавих і корисних фактів з історії тракторобудування, історії виникнення професії тракториста. А потім  були підведені підсумки.

В загальному заліку команди груп посіли такі місця:

І місце – група 103,  майстер виробничого навчання  Степанов В.І.

ІІ місце – група 101,  майстер в/н Рицький С.М.;

ІІІ місце – група 102 майстер в/н Дудко М.В.

З вітальним словом на уроситому закритті заходу виступив директор освітнього закладу Шевченко Сергій, який зазначив, що у залі сьогодні зібралися ті, хто не шукає легких доріг, хто покликаний любити поезію щедрих ланів, хто всім серцем закоханий у рідну землю, а також привітав з перемогою всіх учасників та нагородив переможців грамотами та солодкими подарунками.





Проведення різноманітних заходів в рамках тижня ще раз переконало учнів в тому, що той, хто обирає професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, повинен обов’язково любити свою землю. Йому потрібно знання та вміння. А здобути всі ці знання та вміння можна, тільки навчаючись у нашому освітньому закладі.

Володимир Пшеничний,

викладач  Багатопрофільного центру ПТО.