неділя, 31 жовтня 2021 р.

Депутатка обласної ради Юлія Корнієнко виступила на підтримку медиків та медичних установ Токмацької громади

 Депутатка Запорізької обласної ради від ПП «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ»  Юлія Корнієнко направила Звернення до міністра охорони здоров`я, голів облдержадміністрації та обласної ради, народних депутатів на підтримку  медичних працівників  та медичних установ громади.


Фото із сайту ОПЗЖ.Запоріжжя


«Виконуючи обов'язки головного лікаря Токмацького центру первинної медико-санітарної допомоги,  я особисто зіткнулася з проблемою відсутності належного фінансування і, як наслідок, – неукомплектованості медустанов. Люди, ризикуючи власним життям у ковідних відділеннях, заслуговують на гідну зарплату у розмірі набагато більше, ніж 12 тис. грн. Ми закликаємо владу терміново вжити заходів, щоб підтримати первинну медицину в невеликих ОТГ, адже від цього залежить життя наших людей», - заявила Юлія Корнієнко.

Нагадаємо, що 28 жовтня на сесії Токмацької міської ради, за ініціативи депутатів фракції ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ, прийнято звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів України для підтримки медиків та медичних установ громади.

У тексті звернення наголошується на необхідності перегляду проекту держбюджету на 2022 рік та виділення місцевим бюджетам додаткових коштів для фінансування закладів охорони здоров'я. Лікарні слід забезпечити необхідними ресурсами, особливо для боротьби з коронавірусною інфекцією. Ці пропозиції опозиціонерів допоможуть уникнути колапсу в медичній системі та врятувати життя багатьох жителів Токмака та прилеглих населених пунктів.