неділя, 7 листопада 2021 р.

Привілеї для вакцинованих мешканців Токмаччини

 Завтра, 8 листопада невакциновані проти COVID-19 працівники, які підлягають обов’язковим щепленням, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати до часу усунення причин, які зумовили відсторонення — тобто отримання щеплення.




 Відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я обов’язковим щепленням проти COVID-19 підлягають працівники: місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів та закладів освіти для забезпечення безперебійної та безпечної роботи органів виконавчої влади на  місцевому рівні та закладів освіти.

Нагадаємо, з 28 жовтня у Запорізькій області і на Токмаччині, зокрема, діють нові правила міжміських та приміських пасажирських перевезень. Для проїзду пасажир повинен мати документ про повну або часткову вакцинацію або результат негативного ПЛР-тесту, експрес-тесту, проведеного не більш як за 72 години до дня поїздки; підтверджене свідоцтво про одужання від коронавірусної хвороби.

Наявність необхідних документів у водіїв та пасажирів у маршрутках та автобусах почала перевіряти патрульна поліція.

Згідно з новими правилами, водії не наділені повноваженнями вимагати у пасажирів зазначені документи й, за наявності проїзного квитка, не мають права не пускати їх до салону. У разі відсутності документів, відповідатиме не водій, а пассажир, якого загрожуватиме штраф від 17 до 34 тисяч гривень.