неділя, 28 листопада 2021 р.

Десерти з квасолі

 Шановні  прихильники  нашої кулінарної  рубрики! У попередній публікації Смакота з квасолі  ми підібрали для вас рецепти приготування салатів і других страв з квасолі, а сьогодні пропонуємо десерти з квасолі. Повірте – це смачно!

 Брауні з чорної квасолі

Інгредієнти 


КВАСОЛЯ ЧОРНА - 1 склянка

ЯЙЦЕ КУРЯЧЕ -2 штуки

КАКАО -3 столові ложки

БОРОШНО -2 столові ложки

КАВА РОЗЧИННА - 1 чайна ложка

ШОКОЛАД ЧОРНИЙ - 50 г

МОЛОКО - 2 столові ложки

ЦУКОР -100 г

СОДА- 1 чайна ложка

Спосіб приготування

 Попередньо замочити квасолю на ніч або мінімум на 4 години. Відварити до готовності. Остудити. Яйця збити з цукром. Шоколад розтопити на водяній бані і трохи остудити. Каву розчинити в 2 ложках молока.

Всі інгредієнти, крім борошна, скласти в блендер і збити до однорідної консистенції. Борошно додати в самому кінці, в залежності від консистенції отриманого  тіста. Можна і не додавати, якщо тісто вийшло і так досить густим. Якщо тісто вийшло дуже густе, можна навпаки додати ще пару ложок молока.

Викласти тісто у прямокутну форму. Випікати в попередньо розігрітій до 170-180 градусів духовці 30-40 хвилин. Дати повністю охолонути, розрізати на квадрати. За бажанням, покрити тістечка шоколадною глазур'ю, прикрасити зверху полуницею.

 

Печиво з квасолі


Інгредієнти

ЧЕРВОНА КВАСОЛЯ -200 г ( склянка)

ЯБЛУКО -1 штука

ТВОРОГ - 150 г

ЯЙЦЕ куряче- 1 шт

БРОШНО - 170 г

КРОХМАЛЬ - 30 г

РОЗПУШУВАЧ - 7 г

ВОЛОСЬКІ ГОРІХИ - 35 г

ЦУКОР - 100 г

СІЛЬ  за смаком

 Спосіб приготування

Червону квасолю відварити, злити воду і остудити. Розрізати яблуко навпіл, видалити серцевину, запекти в мікрохвильовій печі протягом чотирьох хвилин.

Змішати сухі інгредієнти - борошно, крохмаль, розпушувач. Перемолоти  в блендері квасолю, яблуко, яйце, творог і цукор. Додати їх в тісто разом з подрібненими горіхами, посолити за смаком. Розігріти духовку до 180 градусів. Застелити деко пекарським або промащеним маслом  папером. Викладати на нього  столовою ложкою печиво, періодично  змочуючи ложку холодною водою. Прикрасити половинками горіхів і випікати п'ятнадцять хвилин.

 

Пиріг по- селянськи з квасолею і сиром

Інгредієнти 

КВАСОЛЯ стручкова -100 г

ЯЙЦЕ куряче - 1 штука

ЛИСТКОВЕ ТІСТО - 400 г

КУНЖУТ-30 г

СИР-100 г

ОЛИВКИ - 80 г

ЗЕЛЕНЬ за смаком

Спосіб приготування

Готове листкове тісто злегка розкатати, розрізати на 4 смужки шириною приблизно 8 см

Сир натерти на тертці. Стручкову квасолю розморозити, злегка обсмажити, посолити і посипати будь-якими приправами.

На кожну смужку тіста викласти сир, зверху оливки і стручкову квасолю. Можна посипати будь-якою свіжою зеленню.  Згорнути смужки рулетами. З одного боку краєчок змастити збитим яйцем або водою.

Круглу форму ( діаметр 22 см) застелити пекарським папером, змастити олією. Викласти рулети, надаючи пирогу форму спіралі. Зверху змастити збитим яйцем і посипати кунжутом.  Випікати при 180 градусах приблизно 20 хвилин.

 

Пісочний торт з квасолі


Інгредієнти

БІЛА КВАСОЛЯ -1 банка

ЦУКОР -1,5 склянки

СУХАРІ- пів  склянки

ЯЙЦЕ КУРЯЧЕ -6 штук

Сіль за смаком

МОЛОКО- 1 склянка

ВЕРШКОВЕ МАСЛО -100 г

КРОХМАЛЬ -2 столові ложки

Спосіб приготування

 Квасолю зварити і подрібнити.  5 яєчних жовтків розтерти з 1 склянкою цукру, 5 білків збити в міцну піну. У жовтки покласти квасолю, дрібку солі і перемішати. Додати збиті білки, сухарі і перемішати.  Готове тісто перелити в змащену маслом форму для випічки, що вистелена промасленим папером. Випікати 40-45 хв при 200 ° С. Готовий торт відразу ж відокремити від паперу, розрізати уздовж на 2 коржі, намазати кремом.

 Для приготування крему 1 яйце розтерти з цукром, що залишився, влити молоко і додати крохмаль. Довести до кипіння, трохи остудити і додати розм'якшене вершкове масло.