субота, 22 січня 2022 р.

Токмацька порадниця. Як визначити різницю між коронавірусом Омікрон, застудою чи грипом.

 На Україну чекає потужний спалах захворюваності на штам коронавірусу Омікрон. Багато популярних ознак COVID, такі як втрата смаку, нюху або задишка, рідше реєструються серед людей із варіантом Омікрон. 


Колаж РБК-Україна



У той же час цей штам спричиняє унікальні симптоми,  що можуть вказувати на зараження штамом Омікрон, повідомляє  med.oboz.ua

Біль у попереку

У значної кількості пацієнтів заражених  штамом Омікрон виникають нестерпні болі в нижній частині спини і сильна міалгія", – підтвердила Енн Мері, консультантка із загальної медицини в лікарні Амріта в Коччі, Індія.

Пітливість уві сні

Нічна пітливість не розглядалася як загальний симптом вихідного штаму коронавірусу або варіанта Дельта, але тепер вважається поширеним симптомом штаму Омікрон.

Втрата апетиту

Омікрон може спричиняти шлунково-кишкові симптоми. Втрата апетиту стала ще однією ознакою нового штаму COVID.

Нудота

Про нудоту повідомляється  як про поширений симптом варіанта Омікрон.

Попри те що симптоми Омікрону здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки, повідомляє МОЗ .

 Через стрімке поширення Омікрону у небезпеці перебувають ті, хто не пройшов принаймні базового курсу вакцинації проти COVID-19. 

При появі будь-яких симптомів ГРВІ у першу чергу варто звернутись до свого сімейного лікаря.