вівторок, 13 листопада 2018 р.

У Токмаку стартував кінофестиваль «Дні українського кіно»


 Цей соціальний проект ( вхід на всі покази фільмів є безкоштовним)  впроваджує Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» за підтримки Міністерства інформаційної політики України, щоб познайомити із сучасними вітчизняними фільмами жителів тих міст, де немає кінотеатрів. Наше місто Токмак серед таких.
До цього фестиваль з успіхом пройшов  у містах Берегове (Закарпатська область),  Сторожинець (Чернівецька область),  Чорноморськ (Одеська область), Вознесенськ ( Миколаївська область) та Каховка ( Херсонська область).
За останній рік українське кіно переживає справжній ренесанс. Вітчизняні фільми з успіхом виходять на екрани кінотеатрів України та Європи, виграють призи на найбільших світових кінофестивалях. Втім, побачити прем’єри нових вітчизняних фільмів можуть переважно жителі великих міст.
- Головна мета проекту – звернути увагу на відсутність кінотеатрів у маленьких містах України. Адже тепер, коли місцева влада отримала можливість розподіляти кошти на місцях, це має сприяти утворенню нових кінозалів. Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» покаже, як актові зали місцевих будинків культури можна перетворити на професійні кінозали, - розповіла під час зустрічі із журналістами місцевих ЗМІ прес-секретарка КМКФ Анастасія Пугач. 


За її словами, організатори «Днів українського кіно» в Токмаку привезли  із собою всю необхідну апаратуру: великий 4-метровий екран із проектором, обладнання для демонстрації фільмів у цифровому форматі, професійний звук тощо.
Кінофестиваль у Токмаку стартував з показу кінофільму «Чужа молитва» (режисер  Ахтем Сеітаблаєв, 2017).
Токмачан запрошують до міського Будинку культури переглянути БЕЗКОШТОВНО фільми:
14 листопада -   «Кіборги» (реж. Ахтем Сеітаблаєв, 2017)
15 листопада - «Дякую» (реж. Дзен Євстигнєйкін, 2018). «Війна химер» ( реж. Анастасія Старожицька та Марія Старожицька, 2017)
16 листопада - «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» (реж. Олег Маламуж, 2018)
17 листопада - «Сторожова застава» (реж. Юрій Ковальов, 2017)
В рамках кінофестивалю  в Токмаку заплановані не лише покази, але й дискусії про сучасне українське кіно. Журналісти вже поспілкувалися з кастинг-директором фільмів «Кіборги» та «Чужа молитва» Ольгою Клименко.
Токмацькі глядачі  отримали прекрасну можливість зустрітися з представниками знімальних груп, поспілкуватись з акторами з відомих фільмів, взяти у них автографи  і  сфотографуватись із виконавцями ролей у фільмах.
На авторів найцікавішого питання чекають приємні сюрпризи від «Молодості» – сувеніри із символікою Днів українського кіно: футболки, кепки, значки, парасольки тощо.