З початку року в Україні та і в нас, на Токмаччині, суттєво зросли
ціни на пшеничний хліб, яловичину, ковбасу, цукор і цибулю.
Як повідомив Інфляційний барометр Міністерства
економічного розвитку і торгівлі,
з початку січня 2019 року ціни на пшеничний хліб в Україні
підвищилися на 27%.
Серед ТОП-5 продуктів, що також найбільше подорожчали в
період з 1 січня по 5 лютого: яловичина - 149,97 грн/кг (+17,51% або 22,35
грн); цибуля - 20,75 грн/кг (+12,22% або 2,26 грн); ковбаси - 183,82 грн/кг
(+6,4% або 11,05 грн); цукор - 16,1 грн/кг (+5,16% або 0,79 грн).
У п’ятірці продуктів,
вартість яких знизилася найбільше: морква - 10,52 грн/кг (-13,27% або 1,61
грн); яйця - 29,89 грн/десяток (-7,6% або 2,46 грн); капуста - 24,28 грн/кг
(-6,94% або 1,81 грн); буряк - 13,4 грн/кг (-3,6% або 0,5 грн); гречана крупа -
20,78 грн/кг (-2,99% або 0,64 грн).
До речі, за рік овочевий набір для приготування нашої національної страви – борщу - подорожчав
удвічі. Вартість овочевого кошика на кінець грудня 2018 року
складала 56,6 грн, тоді як на кінець 2017 року він коштував 28,9 грн.