пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Чорнобильський пил на роки опадає


26 квітня у Токмаку відбулися заходи, присвячені 33-ій  річниці аварії на Чорнобильській АЕС.
Зранку у Свято-Успенському соборі  отець Микола відслужив панахиду по померлих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Потім і чорнобильці, і представники громадськості поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам – працівникам Токмацького міськвідділу міліції, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції, і на жаль, полинули у Вічність.


А вже у міському сквері  біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля: живим, мертвим і ненародженим відбувся мітинг-реквієм.
Його учасники – керівники міста і району, ліквідатори, представники трудових колективів та учнівська молодь, просто небайдужі люди - віддали шану тих, кого торкнулася чорним крилом страшна біда Чорнобиля.









Велику вдячність тим, хто у квітні 1986 року врятував світ від ядерної катастрофи, висловили у своїх виступах голова Токмацької райдержадміністрації Віктор Дудукалов і  благочинний церков Токмацького благочиння отець Микола. Секретар Токмацької міської ради Олександр Чуб,  бажаючи  живим ліквідаторам міцного здоров’я та довгих років життя, вручив матеріальну допомогу від міського голови Ігоря Котелевського  керівникові  ГО «Союз Чорнобиля» Людмилі Бутенко та голові міськрайонного об`єднання ветеранів Чорнобиля Анатолію Третяку. А вони у своїх виступах  висловили подяки, зокрема  народному депутату України Сергію Валентирову  за матеріальну підтримку чорнобильців.
Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять померлих внаслідок аварії на ЧАЕС. Та поклали квіти до кам`яної брили пам`ятного знаку жертвам Чорнобиля.




В цю мить тишу мирного Токмака порушили 33 удари набатного дзвону Чорнобиля.  33 роки, що відділяють нас від дати 26 квітня 1986 року. Дати, що розділила життя мільйонів на до і після…