субота, 28 вересня 2019 р.

Фоторепортаж. Токмацька ЗОШ №5 відзначила своє 50-річчя.

 Святкування «золотого» ювілею в школі стало приводом для незабутньої, зворушливої  зустрічі шкільних друзів - кількох поколінь вчителів,  учнів та  випускників першого і наступних років.

Їх усіх та поважних  гостей зустрічали директор школи Тетяна Чорна, завуч Валентина Абакумова і педколектив.







Вони  провели екскурсію шкільними коридорами і класами, розповідали про цікаве та змістовне шкільне життя, про досягнення учнів, знайомили з навчальною базою . А в шкільному музею старшокласники ознайомили гостей  з історією навчального закладу, його становленням та розвитком.




З нагоди ювілею на подвір`ї школи були обладнані оригінальні фотозони та локації. В актовій залі працювала творча майстерня, де перед гостями своїми талантами блиснули шумовий оркестр, вокальні ансамблі «Мрія» і «Токмачанка», команда Джура.








О 15.30 основною локацією свята стала святково вбрана  спортивна зала, яка була переповнена.
Слова вітання з ювілеєм школи №5 пролунали від радника міського голови Наталії Криворучко, начальника міського відділу освіти Світлани Черкасової,  народного депутата України Павла Мельника,  депутата міської ради Олександра Хомічука, який передав вітання і подарунок від депутата Запорізької обласної ради  Юлії Ковалевської. 







Педколектив також привітали партнери – Наталія Федорченко із Центру професійно-технічної освіти і Світлана Волчанова із Центру дитячої та юнацької творчості. Гості щиро вітали ювілярів та дарували щедрі подарунки.




Хвилюючим був момент, коли у хвилини спогадів з вуст ведучих святкової програми оживали сторінки історії школи, які нагадували про роки дитинства, юності і молодості.
Школа  пам’ятає усіх вчителів, які починали в ній працювати 50 років тому, які  все своє життя без залишку віддавали  найпрекраснішому на Землі – вихованню дітей. Зі словами вдячності усім вчителям- ветеранам, присутнім у залі,   були вручені квіти і подарунки.



Згадуючи шлях Токмацької  школи №5 , присутні хвилиною мовчання вшанували директорів і  вчителів, які відійшли у вічність, та випускників – загиблих воїнів-інтернаціоналістів Сергія Сидоренка, Анатолія Яковлєва, Юрія Кащука, та Павла Левчука, який загинув в АТО захищаючи територіальну цілісність і незалежність України. В пам'ять про них була запалена свічка пам`яті.
Святкова концертна программа, в якій взяли участь учні та вчителі, була  дуже цікавою та емоційною, і  не залишила байдужим нікого.

















А завершилося святкування  запаленням феєрверку на ювілейному торту. І спільним фото на згадку,  на шкільному подвір`ї.




Людмила АРМАН
Михайло АРМАН,
фото авторські