А Ви знаєте, скільки різноманітної смакоти можна приготувати, використовуючи звичайний
тонкий лаваш! Пропонуємо вам оригінальні і зовсім нескладні рецепти піци,
пирога, трубочок і паличок з лаваша. Лаваш завжди виручить Вас, коли хочеться приготувати швидко і смачно!
М'ясний пиріг з
лаваша
Інгредієнти:
фарш
мясний - 800 гр;
лаваш
тонкий - 2 шт.
цибуля
ріпчаста- 1 шт;
яйця – 3 шт
сир – 100 гр
сметана – 200 гр
сіль - за
смаком;
перець -
за смаком;
Спосіб приготування:
Сир натираємо на тертці. Цибулю дрібно ріжемо. Для начинки добре перемішуємо фарш, одне яйце, 50 гр. сиру, 50 гр сметани, цибулю, сіль і перець.
Поділяємо фарш на 2 порції. Викладаємо фарш на кожен лаваш і
розподіляємо ложкою тонким шаром по всій поверхні. Скручуємо кожен лаваш рулетом по довжині.
Для заливки виделкою або вінчиком 2 яйця розмішуємо зі 150 гр сметани.
Рулети з лаваша викладаємо у форму спіралі. Заливаємо
заливкою з яєць і сметани і посипаємо сиром. Запікаємо в духовці при 180 градусах 1 годину.
Палички з лаваша з сиром
тонкий лист лаваша – 1 шт
яйця – 2 шт
часник – 2 зубки
сир - 150 г сир
зелень за смаком
сіль, перець за смаком
олія
Спосіб приготування
Сир натерти на крупній тертці. Подрібнити часник, зелень дрібно порізати, а потім змішати в одному посуді. Лаваш розрізати на смужки довжиною 8-10 сантиметрів і
завширшки 10-12 сантиметрів. Яйця
посолити і ретельно збити.
Формуємо
палички: на край смужки з лаваша покласти
сир, посипати сумішшю часнику
і зелені, а потім акуратно згорнути
в рулет.
Отримані рулети вмочити в яйце і обсмажити олії до золотистого кольору. Подавати сирні палички гарячими зі сметаною або
натуральним йогуртом.
Піца на лаваші з томатною пастою
Інгредієнти:
листи лаваша – 2 шт
сир - 150 г
куряче філе - 200 г
помідори - 200 г
болгарський
перець - 1 шт
оливки або
маслини - 10-12 шт
сметана - 2
ст ложки
томатна паста - 2
ст ложки
зелень
Спосіб приготування:
Потрібно змішати сметану, томатну пасту і дрібно нарізану зелень.
Нарізати два листи лаваша за розміром дека. Викласти на деко
1 лист лаваша , злегка
змастити сметаною з томатом і посипати невеликою кількістю натертого сиру.
Зверху накрити другим листом і добре промазати весь аркуш тим же соусом. Зверху
рівномірно розподілити начинку з
відвареного курячого філе, дрібно нарізаного болгарського перцю і оливок. Посипати натертим сиром і відправити в
розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Трубочки з м'ясом на
швидку руку
Інгредієнти
лаваш - 4
аркуша
ковбаса або шинка - 150 гр
яйця - 2
шт
помідори - 2
шт
сир - 100
гр
зелень петрушки
часник - 2
зубка
олія
Спосіб приготування
М'ясо, помідори нарізаємо дрібними кубиками. Сир натираємо
на тертці. Все з'єднуємо, додаємо два жовтки, подрібнену зелень і часник. Добре
перемішуємо - начинка готова.
Лаваш ріжемо на прямокутники
розміром 10х20 см.
Заготівку з лаваша вмочаємо у збитий яєчний білок і на край
викладаємо ложку начинки. Звертаємо трубочку з лаваша.
Обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинної
олії.
Конвертики з
сирно-банановою начинкою
Інгредієнти:
лаваш — 1шт
сир — 400 гр
банан-1 шт
ванільний цукор -
1 ст. л.
цукор — 3-4 ст. лож,
вишня — 200
г .
Спосіб приготування:
У сир додаємо банан, ванільний цукор і пару
ложок звичайного цукру ( за смаком). Збиваємо до однорідної маси заглибним
блендером.
Лаваш ріжемо на смужки по 9-10 см . На куточок лаваша
викладаємо начинку з сиру і три ягідки вишні розмороженої або з варення. Загортаємо
(формуємо) кишеньки-трикутники. Обсмажуємо на сухій сковороді до скоринки. Можна
запікати у духовці, при цьому верх змастити збитим яєчним білком.