субота, 28 вересня 2019 р.

Смачно по суботах. Смакота із лаваша



А Ви знаєте, скільки різноманітної смакоти можна приготувати, використовуючи звичайний тонкий лаваш! Пропонуємо вам оригінальні і зовсім нескладні рецепти піци, пирога, трубочок і паличок з лаваша. Лаваш завжди виручить Вас, коли хочеться приготувати швидко і смачно!

М'ясний пиріг з лаваша
Інгредієнти:

фарш мясний - 800 гр;
лаваш тонкий - 2 шт.
цибуля ріпчаста- 1 шт;
яйця – 3 шт
сир – 100 гр
сметана – 200 гр
сіль - за смаком;
перець - за смаком;
Спосіб приготування:
Сир натираємо на тертці. Цибулю дрібно ріжемо. Для начинки добре перемішуємо фарш, одне яйце, 50 гр. сиру, 50 гр сметани, цибулю, сіль і перець.
Поділяємо фарш на 2 порції. Викладаємо фарш на кожен лаваш і розподіляємо ложкою тонким шаром по всій поверхні. Скручуємо кожен лаваш рулетом по довжині.
Для заливки виделкою або вінчиком 2 яйця розмішуємо зі 150 гр сметани.
Рулети з лаваша викладаємо у форму спіралі. Заливаємо заливкою з яєць і сметани і посипаємо сиром. Запікаємо в духовці при 180 градусах 1 годину.

Палички з лаваша з сиром
Інгредієнти:
тонкий лист лаваша – 1 шт
 яйця – 2 шт
 часник – 2 зубки
сир - 150 г сир
зелень за смаком
сіль, перець за смаком
олія
Спосіб приготування
Сир натерти на крупній тертці. Подрібнити часник, зелень дрібно порізати, а потім змішати в одному посуді. Лаваш розрізати  на смужки довжиною 8-10 сантиметрів і завширшки 10-12 сантиметрів. Яйця посолити і ретельно збити.
Формуємо палички: на край смужки з лаваша покласти сир, посипати сумішшю часнику і зелені, а потім акуратно згорнути в рулет.
Отримані рулети вмочити  в яйце і обсмажити олії до золотистого кольору. Подавати  сирні палички гарячими зі сметаною або натуральним йогуртом.

Піца на лаваші з томатною пастою
Інгредієнти:
 листи лаваша – 2 шт
сир - 150 г
куряче філе - 200 г
помідори - 200 г
болгарський перець - 1 шт
оливки або маслини - 10-12 шт
сметана - 2 ст ложки
томатна паста - 2 ст ложки
зелень
Спосіб приготування:
Потрібно змішати сметану, томатну пасту і дрібно нарізану зелень.
Нарізати два листи лаваша за розміром дека. Викласти на деко 1 лист лаваша , злегка змастити сметаною з томатом і посипати невеликою кількістю натертого сиру. Зверху накрити другим листом і добре промазати весь аркуш тим же соусом. Зверху рівномірно розподілити начинку з відвареного курячого філе, дрібно нарізаного болгарського перцю і оливок. Посипати натертим сиром і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Трубочки з м'ясом на швидку руку
Інгредієнти
лаваш - 4 аркуша
 ковбаса або шинка -  150 гр
яйця - 2 шт
помідори - 2 шт
сир - 100 гр
зелень петрушки
часник - 2 зубка
олія
Спосіб приготування
М'ясо, помідори нарізаємо дрібними кубиками. Сир натираємо на тертці. Все з'єднуємо, додаємо два жовтки, подрібнену зелень і часник. Добре перемішуємо -  начинка готова.
Лаваш ріжемо на прямокутники розміром 10х20 см.
Заготівку з лаваша вмочаємо у збитий яєчний білок і на край викладаємо ложку начинки. Звертаємо трубочку з лаваша.
Обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинної олії.

Конвертики з сирно-банановою начинкою
Інгредієнти:

лаваш — 1шт
сир — 400 гр
банан-1 шт
ванільний цукор - 1 ст. л.
цукор — 3-4 ст. лож,
вишня — 200 г.
Спосіб приготування:
У  сир додаємо банан, ванільний цукор і пару ложок звичайного цукру ( за смаком). Збиваємо до однорідної маси заглибним блендером.
Лаваш ріжемо на смужки по 9-10 см. На куточок лаваша викладаємо начинку з сиру і три ягідки вишні розмороженої або з варення. Загортаємо (формуємо) кишеньки-трикутники. Обсмажуємо на сухій сковороді до скоринки. Можна запікати у духовці, при цьому верх змастити збитим яєчним білком.