понеділок, 30 вересня 2019 р.

Із вдячністю про ветеранів, із гордістю про нинішніх працівниць бібліотеки


Сьогодні у міської центральної бібліотеки – подвійне свято – Всеукраїнський день бібліотек і 50-ий День народження, яке колектив відзначив у колі своїх читачів, прихильників, спонсорів і друзів, усіх, хто цінує друковане слово.




Ювілей бібліотеки – добра нагода, щоб підвести підсумки минулого, дати оцінку сьогодення і поринути в майбутнє. 
На урочистому зібранні перша директорка бібліотеки для дорослих Любов Таран розповіла, що  піввіку тому у бібліотеки було 32,5 тисячі читачів, а книжковий фонд становив 1 мільйон 200 тисяч примірників.

Тоді не було жодного керівника у місті, і районі, який би не був читачем бібліотеки, яка підтримувала зв’язки з колегами із міст колишнього СРСР і зарубіжжя, організовувала зустрічі з цікавими людьми і письменниками, проводила масу цікавих заходів.
Спочатку бібліотека розташовувалася у приміщенні будуправління, а з 1978 року  її переведено в нове приміщення міського Будинку культури, де вона й знаходиться по цей час.
Для багатьох поколінь токмачан бібліотека  була і  є вікном у світ, де вони вчились, читали, думали, змінювали своє життя. А разом з ними змінювалась і бібліотека – сьогодні вона вже не та, якою була колись.
- Бібліотека для дорослих – це не просто зібрання книг. Це інноваційний простір, центр дозвілля і  спілкування. Працівники бібліотеки постійно прагнуть до вдосконалення, беруть участь у грантових проектах і міжнародних конкурсах, - заначила директорка бібліотеки Марина Таран із вдячністю – про ветеранів, із гордістю – про нинішніх працівників. 
Вона висловила вдячність міській владі, яка підтримує усі добрі починання міської бібліотеки,та подякувала спонсорів, за сприяння яких бібліотека поповнюється новим книжковим фондом.
До працівників та читачів міської  бібліотеки зі щирими словами привітань звернулися секретар міської ради Олександр Чуб і заступник міського голови Сергій Степура, які задарували бібліотекарів подарунками і вручили Грамоти міського голови директорці міської бібліотеки Марині Таран, завідуючій бібліотекою-філією Тамарі Сардак, завідуючій дитячою  бібліотекою Людмилі Перепечай, працівниці дитячої бібліотеки Анжелі Мітьєвській.







Винуватців урочистостей також привітали директор Центру професійно-технічної освіти Сергій Шевченко, заступниця директора Наталія Федорченко та учні-майбутні кухарі, які вручили бібліотекарям торт у вигляді розгорнутої книги.



Немало щирих побажань колективу рідної бібліотеки висловили її директорка з 36-річним стажем Ніна Романова, начальник відділу культури Олена Корж, заступниця директора міського Будинку культури Олена Сєрікова, директор міського краєзнавчого музею Віктор Медведський, директор дитячої музичної школи і волонтер бібліотеки Сергій Локотков, директорка ГО «Ортега-і-Гасет» Наталія Лалабекова.










На святі добрим словом згадали ветеранів бібліотеки Валентину Хасанову, Наталію Терентьєву, Валентину Самсонову, Людмилу Бебешко, Галину Симоненко, Ольгу Томило, а також тих, хто не один десяток років працює в бібліотеці, поєднуючи  найкращі людські якості з професіоналізмом і прагненням до розвитку, це Ірина Вітвіцька, Юлія Лагода, Юлія Кошель, Марина Таран.
Найактивнішим читачам, серед яких -  представники читацьких сімейних династій,  були вручені солодкі сувеніри.









Думок і побажань на дні народженні бібліотеки висловлювалося  дуже багато, які гості бібліотеки  залишили  на «символічному дереві».
На День народження міської бібліотеки і ми прийшли з подарунком – найдорожчим, бо зробили його самі, і найкращим – бо це книги. 


Моя авторська книга «Нас обрала війна» і поетична збірка ветерана праці Раїси Полякової «Слова просить душа», яку у минулому році з нуля підготували до друку  і випустили у світ ми – журналісти ТОВ «Медіа-центр «Газета «Таврія» і наші партнери з Мелітопольської друкарні.
Людмила АРМАН,
Михайло АРМАН, фото