вівторок, 1 жовтня 2019 р.

У Запоріжжі є, Бердянську і Мелітополі теж є, і у Токмаку скоро буде


Сьогодні у виконкомі Токмацької міської ради  відбулося  обговорення ескізів  проекту встановлення у нашому місті арт- об’єкту  «Я люблю Токмак».
Автори проекту Катерина та Євген Бойко представили на суд керівників міста і громадськості ( в їх ролі виступили журналісти газети «Таврія») свої ескізи  арт-об'єкта у вигляді об'ємного червоного серця і великих букв « Я люблю Токмак» та бюджетні, абревіатурні  варіанти на кшталт «Я люблю ZP, …. MLP»,  що  встановлені у Запоріжжі та Мелітополі.



Заступник міського голови Сергій Степура, який долучився до обговорення, зазначив, що спорудження у  Токмаку скульптурного арт-об’єкта повинно підвищити  привабливість  нашого міста, а сам арт-об’єкт повинен стати улюбленою фото-зоною, місцем відпочинку  жителів і гостей міста.

Радниця міського голови Наталія Криворучко запропонувала «обіграти» варіант розміщення на арт -об`єкті  троянд, що відповідатиме брендові  «Токмак – місто троянд».А візуалізований слоган з трояндами може стати розповсюдженим кліше для сувенірної продукції і не тільки.
Коли обговорювалося місце, де буде встановлено арт-об`єкт освідчення в коханні рідному місту, головний архітектор Ігор Кюрджієв запропонував дві локації - біля фонтану або біля флагштоків, що  на головній площі нашого міста.








Після обговорення всіх варіантів і ескізів, присутні зійшлися на думці, що новий у нашому місті арт-об`єкт повинен бути компактним, висотою 2,5 м і довжиною 3,5 м.; на ньому обов’язкова присутність троянди – символу Токмака. Оскільки, як сказав Сергій Степура арт-об`єкт встановлюється на віки, тож повинен бути міцним ( виготовлений з металу)  і антивандальним.
Остаточний варіант арт-обєкту  « Я люблю Токмак» буде ухвалено  під час обговорення з громадськістю, що відбудеться у четвер, 3 жовтня о 16.00, у малій залі міськвиконкому.
У Вас є ідеї? Є власні ескізи арт-об`єкту " Я люблю Токмак"? Тоді подавайте їх головному спеціалісту міськвиконкому Тетяні Швець.
 Людмила АРМАН,
Михайло АРМАН, фото