пʼятниця, 15 листопада 2019 р.

Токмацька міська лікарня отримала право "на життя"


Токмацька міська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування пройшла
перевірку на відповідність стандартам державної акредитації, затвердженим Міністерством охорони здоров'я.

Як розповів директор медичного закладу Віталій Пасевін , за результатами перевірки лікарня отримала  першу категорію, набравши 89,2 бали  із 100 можливих. І це гарний результат.
Віталій Пасевін також  повідомив: оцінювання  проводила акредитаційна комісія, яка враховувала понад 300  критеріїв роботи Токмацької міської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування,  зокрема, наявність відділень, рівень матеріально-технічної бази, якість надання медичної допомоги  жителям Токмака, Токмацького і сусідніх  районів.
- Перший рівень акредитації є офіційним визнанням статусу нашої лікарні, підтвердженням наявності умов, необхідних для надання якісної медико-санітарної допомоги. Це визнання успішної роботи всього колективу і високої кваліфікації медперсоналу, - зазначив директор лікарні Віталій Пасевін, який порушив й існуючі проблеми медичного закладу: нестача лікарських кадрів, дефіцит коштів на зарплату медпрацівникам і оплату комунальних послуг.
Для довідки. Акредитація медичного закладу – це справа серйозна. У сусідньому місті Молочанськ Токмацького району районна лікарня не пройшла акредитацію, не отримала ліцензію Міністерства охорони здоров`я  і нещодавно була ліквідована рішенням свого  власника -  Токмацької районної ради.
Людмила АРМАН