понеділок, 4 листопада 2019 р.

Українське телебачення налякало лаборантів Молочанської районної лікарні


На позачерговій сесії Токмацької районної ради, що відбулася 29 жовтня,  депутати прийняли рішення про  ліквідацію  Молочанської  районної  лікарні. Бо  згідно наказу Міністерства охорони здоров'я України цьому медичному закладу відмовлено в отриманні ліцензії на
провадження господарської діяльності з медичної практики.

Як ми повідомляли, з  9 жовтня через відсутність ліцензії Молочанська районна лікарня припинила свою роботу і лікування стаціонарних хворих.
А от лаборанти, як сьогодні розповів на оперативній нараді в райдержадміністрації головний лікар лікарні Віталій Коваль, працювали і робили аналізи «на тихаря». Ну не їхати ж молочанцям у Токмак здавати кров чи сечу, коли у Молочанській районній лікарні є своя лабораторія.
 Але до лікарні на днях приїхали телевізійники. Їх поява і допитливість налякала лаборантів, які робили аналізи без ліцензії, а після від`їзду телебригади відмовилися робити аналізи в незаконний спосіб.
Із сьогоднішнього дня в Молочанській районній лікарні, де вже й лабораторію закрили, працює ліквідаційна комісія, документи готуються для передачі в архів.
- А співробітники стережуть майно, - зазначив головний лікар Молочанської районної лікарні Віталій Коваль.
Людмила АРМАН