понеділок, 4 листопада 2019 р.

Ну і ну. Молочанська школа зустріла учнів холодом


Учні та вчителі Молочанської загальноосвітньої школи  стали заручниками чи то непорозуміння чи то недбальства.
Сьогодні вранці, після осінніх канікул у Молочанській ЗОШ мали розпочатися уроки. Але не розпочалися, бо школярів зустріли холодні класи, в яких температура повітря була усього 9-14 градусів тепла. Обурені  батьки не пустили своїх дітей до холодної школи.
Для учнів  навчальних класів  організували чергову групу, в якій включили обігрівачі.
Про все це сьогодні на оперативній нараді у голови райдержадміністрації Віктора Дудукалова розповіла директорка Молочанської ЗОШ Людмила Чорна.
Вона також пояснила, що навчальний заклад повністю підготовлений до опалювального сезону. За фінансової допомоги батьків учнів утеплили теплотрасу, утеплили класи, на власні кошти придбали запчастини на котел. І це при тому, що у відділі освіти є структура, яка мала б це робити, вважає Людмила Чорна.

А на моє запитання, чому з початком нової чверті у школі не забезпечено температурний режим і були припинені уроки, Людмила Олександрівна пояснила:
- Минулої п’ятниці, у центрі, що нас обслуговує, повідомили, що ми не можемо включити систему опалення школи природним газом. І це при тому, що є розпорядження голови райдержадміністрації про початок опалювального сезону з 2 листопада.  Кількість природного газу, що нам потрібна, ми замовили. Але мені не дозволили включити опалення. Я наче й можу включити, але й не можу, бо немає у школи обхідного листка.
Всі роки у нас був такий алгоритм. Після закінчення опалювального сезону газове господарство опломбовувало систему опалення школи. А щоб відновити газопостачання, перед початком опалювального сезону необхідно було  підписати обхідний, тоді газовики знімали пломбу і ми починали опалення школи. Цього року система опалення не була опломбована, і центр з обслуговування, мабуть вирішив, що обхідний лист не потрібен. Але в газовому вважають по-іншому. І коли минулої п’ятниці стало відомо про відсутність обхідного листка, закрутився механізм. Мені порекомендували поки будуть готуватися необхідні документи, перенести навчальний процес на тиждень. Але я відмовилася це робити і наказ не написала. Я вважаю, що люди, які несуть відповідальність за свої дії, повинні написати наказ на кшталт: у зв’язку з відсутністю у Молочанської ЗОШ обхідного листка і дозволу на включення опалення школи, директору Чорній припинити навчальний процес. І тоді людям буде зрозуміло, хто і чому припинив у школі заняття, і чого  у класах не дотримується температурний режим, - пояснила   директорка Молочанської ЗОШ Людмила Чорна.
Голова райдержадміністрації Віктор Дудукалов  оцінюючи  подію, що сьогодні сталася в Молочанській ЗОШ, зазначив, що ті, хто винні у цьому ( центр з обслуговування навчальних закладів району чи хто? ) як мінімум повинні отримати догану або …
Людмила АРМАН