вівторок, 21 січня 2020 р.

На пологи жінки з усієї області їдуть у Токмак


У Новому 2020 році в пологовому будинку Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першою народилася дівчинка Аліса.
Мама Аліси, жителька Великої Білозерки Лілія Паньків, для такої важливої ​​події вибрала пологовий будинок у нас в Токмаку, а не в Енергодарі і не у Василівці та приїхала до нас за 100 км. І це дуже показово, враховуючи те, що опоненти саме з Василівки вважають, що наше місто не гідне бути центром району.
Серед породіль не тільки токмачанки. У перші дні нового року стати мамами саме в пологовому будинку нашого міста вирішили мешканки Пологівського, Чернігівського, Великобілозерського  районів. І це не випадково, так як за їхніми словами наш пологовий будинок найкращий з боку надання послуг, турботи медперсоналу про породіль і їх немовлят.

З кожним роком ми спостерігаємо позитивну тенденцію - в пологове відділення Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування приїжджає все більше породіль з сусідніх районів і навіть областей.
 
Шкуропат Євгенія зі своїм немовлям
Народження дитини в пологовому будинку Токмака -  це максимальна безпека і комфорт, це професіонали, які  допомагають жінкам  відчути щастя материнства.
- У відділенні працює висококваліфікований медичний персонал. Це Якущенко Анатолій, Видиш Олена, Антипенко Тетяна, Корпусова Олена, Тукмачева Тетяна та інші. Оснащені необхідним обладнанням та медикаментами. В 2019 році придбали новий гістерорезектоскоп. У нашому відділенні розгорнуто 30 ліжок: 10 акушерських ліжок, 10 ліжок патології вагітних та 10 гінекологічних ліжок. - зазначив завідувач акушерсько – гінекологічним відділенням Віктор Гаряга.
 
Працівники відділення Якущенко Анатолій, Антипенко Тетяна, Корпусова Олена, Гаряга Віктор

Лікар неонатолог Олена Гуляєва та медична сестра по догляду за новонародженими Касьян Світлана

Після пологів  мами з новонародженими  перебувають в комфортних  післяпологових  палатах, де їх забезпечують всім необхідним.
Мама і немовля перебувають під цілодобовим наглядом медичного персоналу, отримують допомогу в догляді за дитиною і консультації щодо грудного вигодовування.

Пологовий будинок відвідали народний депутат України Павло Мельник, та міський голова Ігор Котелевський. Поспілкувалися з працівниками, де вислухали проблеми щодо  забезпечення відділення новим обладнанням.
Пообіцяли шукати можливості для того, щоб посприяти у вирішенні цього питання.





Ну, а першого токмачанина в 2020 році народила Ганна Нікітченко!



Ігор Котелевський від щирого серця привітав породіль з народженням маленького чуда-найбільшої радості в житті. Побажав сім'ям достатку і благополуччя, а малюкам - міцного здоров'я, дитячого щастя і удачі на життєвому шляху!



Михайло Арман